SPEKTAKULARNA PRVA VEČER NOVOGRADIŠKOG GLAZBENOG LJETA – Uz ovakav početak, što nas tek čeka naredna dva dana?!

Datum objave: 12. 8. 2022. | Kategorija: Scena

NOVA GRADIŠKA – Ako se po jutru dan poznaje, a manifestacija po njenoj uvodnoj večeri, 26. izdanje Novogradiškog glazbenog ljeta moglo bi premašiti i najoptimističnija očekivanja organizatora i opravdati epitet najvećeg ljetnog open air festivala u regiji. Uz ovakav četvrtak, što nas tek čeka naredna dva dana?

Nova Gradiška, kako su i najavili organizatori, čini se ima najveći ljetni open air festival u regiji! Potvrdila je to prva večer najdugovječnije i najbolje gradske manifestacije, Novogradiškog glazbenog ljeta, jedinstvene trodnevne priče koja spaja vrhunske besplatne koncerte za sve, sajamski “šušur” i pozitivne vibracije. Jer, ako se po jutru dan poznaje, a manifestacija po njenoj uvodnoj večeri, 26. izdanje događaja moglo bi premašiti i najoptimističnija očekivanja.Uz odavno popunjene sve smještajne kapacitete u gradu i široj okolici, u prilog tome govori i broj posjetitelja pristiglih sa svih strana zemlje , ali i susjednih zemalja kojih je prema, neslužbenoj ocjeni onih koji su brojali, bilo i 10, pa i 15 tisuća.

Da su organizatori ove godine, u skladu s najavljenim najvećim regionalnim glazbenim zvijezdama, ozbiljno shvatili svoj posao, bilo je vidljivo već od samog ulaska u grad koji je, po prvi puta, uistinu, bio u potpunosti u službi manifestacije. Potvrđuje to i nova, strateški postavljena, vrhunska pozornica čiji sound, rasvjeta kao i prateći led ekrani mogu ispuniti najveće produkcijske zahtjeve, ali i podijeljenost grada u nekoliko zona, kako bi, bez problema, uz zadržavanje prepoznatljivo dobre energije i ugodne gužve, mogao primiti što veći broj posjetitelja, koji su ispunili svaki njegov kutak.

Večer rocka, kako se tradicionalno, neslužbeno naziva prva večer Novogradiškog glazbenog ljeta, na sjajan je način otvorio Another rock trio, relativno mlad blues, funk, rock bend iz Novske, zagrijavši publiku za kultni bend nekadašnje države, beogradski Električni orgazam.

Iako im je u nogama 40 godina staža, ekipa predvođena karizmatičnim Srđanom Gojkovićem Giletom pokazala je da i danas zvuči jednako svježe i moćno kao i davnih 80-tih, kada su na kreativnom vrhuncu, prvi puta nastupili u Novoj Gradiški. Rutinski odsviran koncert sa set listom na kojoj se našao i tercet pjesama s čuvenog albuma Distorzija: -”Debela devojka”, ”Ne postojim” i ”Ja sam težak ko konj”, rasplesao je i mlade i stare i one koji za njih, prije uvodne večeri Novogradiškog glazbenog ljeta, nisu ni čuli, ali i one koji su na njihovim hitovima odrastali u neka davna, daleko nevinija vremena, potvrđujući još jednom kako dobra mjuza ne poznaje granice i uistinu govori univerzalnim jezikom.

Bio je to uvod u vrhunac večeri, nastup mega zvijezda čiji su dolazak organizatori dogovarali više od dvije godine, najpoznatijeg i najboljeg bosanskohercegovačkog izvoznog proizvoda, genijalne Dubioze kolektiv. Živopisna ekipa uz čiji je performans, mjuzu i specifično angažirane tekstove, dobar provod zagarantiran, više od dva puna sata, žestoko je prašila prepoznatljivu kombinaciju balkanskog melosa i energičnih ska ritmova, potvrđujući se i u Novoj Gradiški kao istinski fenomen ovih prostora, što je prepoznala i publika pristigla, upravo zbog njih, iz Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Austrije i Mađarske.

Uz iznimno inspiriranog Franu Ridjana u ulozi voditelja, bogatu ugostiteljsku i gastro ponudu, brojne prateće sadržaje po guštu malih i velikih, starih i mladih, prva večer manifestacije pokazala se kao pun pogodak i dobra najava svega onoga što slijedi.

Ukoliko ste propustili četvrtak, prilika za ispravak čeka već danas, u petak, 12.kolovoza, kada će pred publiku TS Bisernica, Klapa Intrade i Tomislav Bralić, a onda još jedna ,generacijama omiljena, regionalna zvijezda, Halid Bešlić. I dođite koji sat ranije, želite li uhvatiti parkirno mjesto.

TEKST: Simonida Tarbuk               FOTO: Dorian Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn