SNIMANJE FILMA “PO TAMBURI” U PLETERNICI – “Ponosni smo što je Trg bećarca izabran kao lokacija snimanja”

Datum objave: 11. 10. 2019. | Kategorija: Scena

PLETERNICA – Na Trgu bećarca u Pleternici jučer je započelo snimanje dugometražnog igranog filma „Po tamburi“ redatelja Stanislava Tomića, a u produkciji Kaos d.o.o. iz Zagreba. Filmska ekipa snimat će na jedinstvenom Trgu bećarca i danas, od 17h do 4h, a sve zainteresirane, uz mogućnost sudjelovanja u filmu koji će sigurno biti pravi hit, očekuje i druženje s poznatim imenima hrvatske filmske i glazbene scene.

Da kamera voli Trg bećarca pokazalo se već na snimanju emisije Lijepom našom u Pleternici, stoga ne čudi da je i ekipa dugometražnog filma o dogodovštinama tamburaša, odlučila ljepotu tog jedinstvenog prostora uvrstiti i u svoje djelo. Prepoznatljivi kao dobri domaćini, Pleterničani su rado i ponosno ugostili ovu radišnu i veselu ekipu.

Potvrdila nam je to i gradonačelnica Antonija Jozić. “Vjerujem da moji sugrađani dijele moje i iznenađenje i ponos jer je Pleternica odnosno Trg bećarca izabran kao lokacija snimanja hrvatskog filma “Po tamburi”.  Sve se “zakotrljalo” nakon snimanja Lijepom našom kada su nas kontaktirali iz produkcije filma i pitali za dopuštenje da se neke scene snime na našem trgu što smo mi, naravno, i odobrili. Koliko čujem ekipa je izuzetno zadovoljna i svi željno iščekujemo premijeru filma,” rekla je gradonačelnica.

Film “Po tamburi” obiluje komičnim situacijama koje se događaju oko glavnog tamburaškog benda Aveti ravnice, a sama radnja filma smještena je u Slavoniji – bend naime kreće na tamburaško natjecanje koje će se održati u sklopu 50. tamburaškog festivala Zlatne žice Slavonije u Požegi.U filmu sudjeluju Branko Uvodić, Nikola Kojo, Hrvoje Barišić, Areta Ćurković, Momčilo Otašević, legendarni Dubravko Mataković, Ana Maras Harmander, Hristina Popović, Alen Liverić i drugi.

TEKST: S. Pok      FOTO: GKUD Požega

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn