SMJEŠTAJNI KAPACITETI U POŽEGI – Otvorena kuća za odmor Luma, novi doprinos turističkoj ponudi grada

Datum objave: 26. 2. 2019. | Kategorija: Gospodarstvo

POŽEGA – Obitelj Vjekoslava Sajferta danas je svečano predstavila svoju novouređenu Kuću za odmor Luma koja se nalazi u Ulici Jagodnjak u Požegi. Kuća je stambenog prostora 137 kvadratnih metara, a dvorište se prostire na 275 kvadratnih metara. Arhitektonski oslonjena na tradiciju, ali sa suvremeno opremljenim prostorijama koje nude udobnost i potpuni odmor Luma je spremna ugoditi i najzahtjevnijim gostima. Kuću su danas posjetili požeški gradonačelnik Darko Puljašić i župan Alojz Tomašević.

Dok mnogi razmišljaju kako pronaći egzistenciju u zemljama izvan granica Lijepe naše, Vjekoslav Sajfert i njegova mlada obitelj – supruga Stefani kćeri Lucija i Matilda,  odlučili su upravo suprotno – graditi egzistenciju na domaćem tlu. Poticaj su pronašli u svojoj okolini jer i Grad Požega i Požeško-slavonska županija već su u 2018 godini odvojili dio sredstava za dodjelu potpora u turizmu upravo s ciljem povećanja smještajnih kapaciteta. Stoga i Vjekoslav sa svojom obitelji, uz uložena vlastita sredstva, očekuje u 2019. godini potporu lokalne zajednice.

“Na ideju smo došli jer nam je obiteljska kuća u kojoj smo boravili određene vrijeme stjecajem okolnosti ostala stajala prazna. Kroz moju glazbeničku aktivnost u Big Bandu Požega te razna putovanja i razgovore s kolegama i djelatnicima Turističke zajednice Grada Požege, shvatio sam da je upravo kuća za odmor u Požegi dobra ideja jer smještajnog kapaciteta uvijek nedostaje. Danas smo ponosni što možemo predstaviti našu kuću za odmor koju smo supruga Stefani i ja uredili svojim sredstvima. Namjeravamo još sagraditi ustakljeni jacuzzi oko kojega bi bila terasa, kako imamo i obiteljsku vikendicu iznad Požege s prekrasnim vidikovcem i za nju također imamo velike planove. Tako bi oba smještajna objekta povezali s jednom dobrom turističkom pričom. Naravno, imamo i potporu svojih roditelja, ali i Grada i Županije,” rekao je Vjekoslav Sajfert.

Kuća za odmor Luma nalazi se u Ulici Jagodnjak, nadomak idilične šumske svježine, nedaleko od kulturnih znamenitosti povijesnog središta grada. Sastoji se od tri spavaće sobe (svaka soba ima dva kreveta + pomoćni ležaj), dvije kupaonice s perilicom i sušilicom rublja, wc-a, opremljene kuhinje, te velikim dnevnim boravkom i blagovaonicom. U dvorištu se nalazi uređena sjenica, roštilj i garaža za potpuno uživanje i odmor i onih zahtjevnijih gostiju. Kuću su danas posjetili i gradonačelnik Požege Darko Puljašić te požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

“Izuzetno sam zadovoljan što smo danas ovdje na imanju ove mlade obitelji koja razmišlja pozitivno, u smjeru podizanja svog životnog standarda i razvoja. Svojim idejama i već realiziranim vi ste doista prava zvijezda vodilja za sve druge mlade, jer ako se nešto doista želi to se može i ostvariti. Naravno, Županija, ali i gradovi i općine spremni su takve projekte i ideje pomoći, a vjerujem da će vaši gosti, puni lijepih dojmova, biti pravi ambasadori i naše Požege i Slavonije,” rekao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

“Čestitam ovoj mladoj obitelji na pothvatu. To je upravo jedan od projekata na tragu zamisli da naši sugrađani svoje objekte koje ne koriste stave u funkciju ali da od toga imaju i ekonomske koristi. Grad Požega poduprijet će ovu akciju jer ne želimo samo ležajeve, već i kvalitetnu uslugu, hranu, prirodu, a ovo ovdje što smo vidjeli sve je prekrasno, čestitam vam,” rekao je gradonačelnik Puljašić.

TEKST: Sanja Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn