SLAVONSKI DUĆAN NOVA GRADIŠKA – Dobitnik srebrne povelje “Suncokret ruralnog turizma” u kategoriji ruralno turistički projekti

Datum objave: 02. 7. 2021. | Kategorija: Gospodarstvo

NOVA GRADIŠKA – U organizaciji Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” 30. lipnja, u Multimedijalnom centru Vršilnica u Zaprešiću održana je svečanost dodjele 8.nagrade “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske”. U iznimno jakoj konkurenciji, u kategoriji Ruralno turistički projekti, srebrnom poveljom okićen je Slavonski dućan Nova Gradiška

S ciljem promocije ruralnog turizma i tradicijskih sadržaja u srijedu, 30.lipnja, u organizaciji Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo”, u Multimedijalnom centru Vršilnica u Zaprešiću, održana je dodjela nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“ za 2020. godinu. U iznimno jakoj konkurenciji od 125 nominiranih kandidata izabrani su najbolji u ukupno sedam kategorija: Turistička seljačka gospodarstva, Tradicijska (ruralna) domaćinstva, Tradicijska (ruralna) gastronomija, Vinski turizam, Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru, Ruralno turistički projekti i Projekti/nositelji zaštićenih marketinških oznaka, među kojima i šampion osmog Suncokreta, dobitnik Velikog zlata.

Dobitnik Srebrne povelje, prestižne nagrade u kategoriji ruralno turističkog projekta je Slavonski dućan Nova Gradiška. Nakon samo tri godine rada i postojanja, dodatni je to vjetar u leđa jedinstvenom projektu Zadruge Zajednica proizvođača novogradiškog kraja i potvrda kako je pred turističko-poduzetničkom pričom osnivača- Grada Nova Gradiška i Općina Cernik, Okučani, Nova Kapela, Staro Petrovo Selo, Davor i Rešeta, sjajna budućnost. U ime laureata, nagradu su na svečanosti dodjele primili upravitelj Zadruge i voditelj “Slavonskog dućana” Milan Rosić, predsjednik Skupštine Vitomir Žakić i direktorica Turističke zajednice grada Nova Gradiška, predsjednica Gradskog vijeća Dinka Matijević.

“Izuzetno smo ponosni i sretni na osvojenoj „Srebrnoj povelji” u kategoriji Ruralno turistički projekti. Hvala Turističkoj zajednici grada i direktorici Dinki Matijević na nominaciji, hvala predsjednici Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova selo” Dijani Katica i prosudbenoj komisiji koja je posjetila naš dućan i prepoznala zamisao o okupljanju proizvođača Slavonije i Baranje i plasiranja njihovih proizvoda i dodijelila nam ovu Povelju, hvala Gradu Nova Gradiška na ustupljenom prekrasnom prostoru i podršci, našim osnivačima, a posebno svim našim kooperantima koji su nam, s puno povjerenja, ustupili svoje proizvode da ih dostojno prezentiramo i prodajemo u našem dućanu”, rekao je, osvrnuvši se na nagradu, s pravom ponosan Milan Rosić.

Zadovoljstvo osvojenim priznanjem izrazio je i čelni čovjek Grada Nova Gradiška, gradonačelnik Vinko Grgić, istaknuvši kako je priznanje tim veće, znamo li da smo, u konkurenciji projekata iz turistički, daleko prepoznatljivijih regija, poput Istre, Dalmacije i Zagorja, praktički bili outsideri.” Službena potvrda da smo drugi najbolji proizvod u određenoj kategoriji znak je da radimo dobar posao i motiv da budemo još bolji.”, rekao je gradonačelnik Grgić.

Birajući među nominiranima one najbolje, stručna se komisija, između ostaloga, vodila načelima izvrsnosti, autohtonosti, stručnosti, kao i načelom povezivanja, stavljajući, prije svega, naglasak na tradiciju i održivi ruralni turizam, što je novogradiški Slavonski dućan koji trenutno okuplja 70 kooperanata iz svih pet slavonskih i istočnog dijela Sisačko-moslavačke županije i kupcima nudi oko tisuću proizvoda, u potpunosti ispoštivao.

Uz jedinstvenu nagradu kao sjajnu referencu dobitnicima, projekt Suncokret ruralnog turizma Hrvatske značajan je i zbog činjenice da iz godine u godinu otkriva sve više atraktivnih ruralnih destinacija, promovira tradicijske sadržaje, povezuje najznačajnije projekte, proizvođače, događaje i zanimljivosti, čuva izvornost, vodi računa o održivosti, te, što je i najvažnije, potiče i stvara nove proizvode ruralnog turizma.

TEKST: Simonida Tarbuk     FOTO: Dorian Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn