6. ROĐENDAN PLETERNIČKOG INKUBATORA – Tisuće sati savjetovanja i podrške za snažnije i konkurentnije poduzetništvo

Datum objave: 15. 5. 2019. | Kategorija: Gospodarstvo

PLETERNICA – Poduzetnički inkubator u Pleternici, popularni PL(eternički)INK (kubator) proslavio je danas šesti rođendan uz zajedničko druženje stanara i djelatnika te predstavnika Grada Pleternice, zamjenike gradonačelnice Domagoja Katića i Antu Barbarića. Bila je to još jedna prigoda za razmjenu iskustava i dobrih ideja koje će zasigurno pomoći još višoj razini kvalitete rada u inkubatoru.

Tehnologijsko-inovacijski centar s inkubatorom za razvoj ruralnog gospodarstva i poduzetništva u svom početku osmišljen je kako bi se promovirale nove tehnologije, inovacije i općenito poduzetništvo u ruralnim područjima. U proteklih šest godina ispunio je svoju misiju te je postao, kako je i zamišljeno najvažnije mjesto u gradu za poduzetnike i obrtnike. Smješten unutar Poduzetničke zone Pleternica ključno je mjesto gdje se ruralni proizvođači međusobno susreću, surađuju, razvijaju svoje poduzetničke ideje i znanja te ostvaruju nove poduzetničke prilike i pothvate svrstavajući tako Pleternicu na kartu nacionalnih i svjetskih “business-friendly” područja.

Dobro poslovanje i opravdanost postojanja inkubatora najbolje potvrđuju brojevi, koje je predstavila direktorica Poduzetničkog centra Marija Šarić. “Kroz ovih šest godina u Poduzetničkom inkubatoru održana su 55 okrugla stola na kojima smo okupili naše poduzetnike i poljoprivrednike i udruge, sve kojima smo pružali informacije kako se prijaviti na natječaje za bespovratna sredstva, kako unaprijediti poslovanje te kako im mi možemo biti podrška u poslovanju,” rekla je Šarić.

“Osim toga odradili smo 2253 sati savjetovanja, to su sva ona savjetovanja gdje su klijenti dolazili u naš ured te traže informaciju, a održano je i 1329 sati edukacije gdje smo educirali nezaposlene osobe, zaposlene, poduzetnike, udruge, sve one kojima je potrebno dodatno usavršavanje da bi unaprijedili svoj rad. Ono što je najvažnije i zbog čega je ova zgrada izgrađena to su stanari. Kroz inkubator je prošlo 16 stanara kroz urede i hale, te 15 virtualnih stanara. To su brojevi koji pokazuju kako ovaj Inkubator živi, da je on pun, i danas je pun, svi njegovi kapaciteti su iskorišteni i naši poduzetnici u njemu rade i stvaraju nove vrijednosti,” dodala je Šarić.

“Kroz ovih šest godina na području grada Pleternice broj trgovačkih društava porastao je za 63 posto, a broj obrta za 65 posto. Ne smatramo to direktno našom zaslugom, ali smatramo da, ako je bar 1 posto toga dio naše zasluge, onda smo mi ka Poduzetnički centar koji upravljamo ovim inkubatorom ispunili svoju misiju i viziju. Stoga, razloga za slavlje doista imamo ,” zaključila je direktorica Poduzetničkog centra Marija Šarić.

Na rođendanu, ali i neospornoj uspješnosti, čestitao je zamjenik gradonačelnice Antonije Jozić Domagoj Katić.”Poduzetnički centar užurbano raste, razvija se i stvara nove vrijednosti. Naravno, kada smo kretali u cijelu priču poduzetničkog inkubatora razmišljali smo o popunjavanju, ali pokazala se velika potreba već na samom startu. Bespredmetno je govoriti o važnosti Poduzetničkog centra Pleternica i implementaciji u radu same gradske uprave i Grada Pleternice jer kroz gotovo sve što radimo prisutan je i stručni tim iz Poduzetničkog centra kako bi projekti doista zaživjeli, realizirali se i u konačnici opravdali i isfinancirali,” rekao je Katić.

“Želim naglasiti pri tom rad Poduzetničkog centra sa samim poduzetnicima. Svi koji su ovdje došli dobili su potrebnu informaciju u vrlo kratkom vremenu, a važnost toga u današnjem svijetu poslovanja zasigurno je nemjerljiva. Jer, ako jedan poduzetnik ima uz sebe instituciju u gradu poput Poduzetničkog centra Pleternica koja dugi niz godina radi i istražuje i pravilnike i natječaje i sve potrebno, ako on tu informaciju dobije u svega nekoliko minuta, onda je on već u startu u povoljnijem položaju,” rekao je Katić uz zahvalu svima u Poduzetničkom centru na uspješnom radu i izvrsnim rezultatima.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn