SD TOMISLAV PIRC – Požešku sportsku dvoranu krasit će skulptura “Rukometašica u pokretu”

Datum objave: 05. 5. 2020. | Kategorija: Sport

POŽEGA – Rukometašica u pokretu“ naziv je skulpture koja će od nedjelje, 10. svibnja krasiti Sportsku dvoranu Tomislav Pirc. Naime, na inicijativu gosp. Branka Tokića i nekolicine sugrađana, te uz potporu gradonačelnika Požege Darko Puljašić, akademski kipar Krešimir Rod izradio je skulpturu rukometašice izrađenu od bronce, granita i armiranog betona, postavljenu na postament od granita.

Skulptura će svečano biti otvorena 10. svibnja u 11 sati, a zasigurno će osnažiti sjećanje ne samo sportske već i šire javnosti i na jednu od najboljih sportašica s ovih prostora, prerano preminulu rukometašicu Martinu Tokić.
Martina je rođena 10. travnja 1976. u Požegi, a preminula je u Zagrebu 9. veljače 2018. godine nakon kratke i teške bolesti . Dugi niz godina igrala je za ŽRK Zvečevo (Požega) u 1. Hrvatskoj rukometnoj ligi. Bila je najbolja sportašica grada Požege 1991. godine. Šest sezona igrala je za najbolji hrvatski ženski rukometni klub RK Podravku (Koprivnica) i jednu za ŽRK Tvin Virovitica. Bila je i članica hrvatske ženske rukometne reprezentacije. Hrvatski olimpijski odbor objavio je da je Martina Tokić bila najbolja rukometašica iz Požeštine ikad rođena.

Na inicijativu Mjesnog odbora Drškovci gdje je Martina provela djetinjstvo, u rujnu prošle godine otvoren je i “Sportski centar Martina”, a veliko hvala njoj ali i svim ostalim sportskim entuzijastima potvrdit će i “Rukometašica u pokretu”.

Autor skulpture Krešimir Rod akademski je kipar čiji su kiparski radovi postavljeni kao javna plastika u Vrsaru, Zagrebu, Zlataru, G. Stubici, Jakovlju, Bedekovčini, Obrežu i Šibeniku.

TEKST: S. P. / M.Š.       FOTO: Grad Požega

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn