S DRŽAVNOG ŠKOLSKOG PRVENSTVA U JUDU – Dva pehara za OŠ Stjepana Radića Čaglin

Datum objave: 14. 12. 2021. | Kategorija: Sport

ČAGLIN – Na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava Republike Hrvatske u judu 2021. koje je protekle subote u Vinkovcima okupilo 9 ženskih i 11 muških ekipa osnovnih škola sudjelovali su, kao predstavnici Požeško-slavonske županije, djevojčice i dječaci OŠ Stjepana Radića iz Čaglina.

Dječaci i djevojčice iz klupskog i školskog sporta odmjerili su snage u nekoliko kategorija, a Požeško-slavonsku županiju predstavljale su muška i ženska ekipa OŠ Stjepana Radića Čaglin, te se obje s prvenstva vratile s peharom nakon osvojenog trećeg mjesta u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Ekipe su za ovo natjecanje pripremali i vodili trener Robert Garc i mentor Goran Mlakar. U sastavu ženske ekipe bile su: Lena Đukić, Marta Kukić, Matea Kukić, Vanesa Grgurić, Ella Lukas, Emma Fridrih, Ivona Švajda, Lorena Grgurić, Lana Knaus, Sanja Panić i Lorena Švajda. Sve djevojčice su odradile odlične borbe i ostvarile sljedeće plasmane u svojim kategorijama: prvo mjesto su izborile Ella Lukas i Lana Knaus; drugo Vanesa Grgurić, Ivona Švajda, Sanja Panić i Lorena Švajda; treće mjesto Marta Kukić i Emma Fridrih, peto mjesto Lorena Grgurić i sedmo mjesto Lena Đukić. Nakon svojih odrađenih borbi djevojčice su nastavile navijati za svoje prijatelje koji su bili jednako uspješni kao i djevojčice. Nakon odličnih borbi dječaci su ostvarili sljedeći plasman u svojim kategorijama: prvo mjesto Filip Šutić i Goran Miloš, drugo mjesto Bruno Bluha i Vinko Šapina, treće Andrej Bošnjak i Matej Kukić, peto mjesto Noa Bardač i Ivano Bošnjak, te sedmo mjesto Siniša Panić i Robert Radivojević. Malim borcima koji su ostali bez plasmana treba čestitati na borbenosti.

“Po završetku svih borbi uslijedilo je nestrpljenje dok su se zbrajali pojedinačni bodovi i slagala rang lista škola, a nakon toga i veliko veselje kada je na trećem mjestu i kod dječaka i djevojčica stajalo ime naše škole uz napomenu kako je obje ekipe dijelio samo jedan bod od drugog mjesta. Tako se Čaglin popeo na pobjednički tron zajedno sa školama iz Zagreba, Dubrovnika i Splita. Pehar i medalje za sve judašice je preuzela Lorena Švajda, a za judaše Goran Miloš. Čestitamo svim našim judašima na sportskom ponašanju, borbama i zajedništvu koje su pokazali bodreći jedni druge.” ističu iz Škole uz zahvalu Školskom sportskom savezu i Hrvatskom judo savezu na odličnoj organizaciji i što su djeci omogućili dvodnevni boravak u Vinkovcima te treneru Robertu i učitelju Goranu što su djeci omogućili nezaboravan doživljaj.

TEKST: S. P.                   FOTO: OŠ S. Radića Čaglin

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn