RUKOMET – Hrvoje Jurković imenovan je pomoćnikom koordinatora regije Istok za mlađe skupine

Datum objave: 20. 1. 2017. | Kategorija: Sport

217

POŽEGA – Kvalitetan rad Škole rukometa koju u sklopu ŠD Lopta vodi trener Hrvoje Jurković, prepoznat je i na široj rukometnoj sceni. Priznanje je stiglo i treneru Jurkoviću ali i njegovim mladim rukometašima. Hrvatski rukometni savez Jurković je odnedavno imenovao za pomoćnika koordinatora za regiju Istok, a nekoliko njegovih rukometaša dobilo je pozive za selekciju regije Istok Slavonije i Baranje.

Popularni Jura, nekada vrhunski igrač, a danas vrhunski trener i pedagog, odnedavno je imenovan za pomoćnika koordinatora za regiju Istok za mlađe dobne skupine i nalazi se među deset trenera koji koordiniraju rad s mlađim dobnim skupinama u Hrvatskoj. Uz to, nekoliko njegovih rukometaša dobilo je poziv za selekciju regije Istok Slavonije i Baranje. Među 30 igrača se nalaze Mislav Obradović koji je dobio i poziv za nacionalnu selekciju te Šimun Banović, a 4 rukometaša su uvrštena na spisak među 40 rukometaša u 2004. godištu.

57

“S novim generacijama stižu i novi uspjesi. Puno smo radili u protekloj godini ali isplatilo se. Od 1 srpnja 2016. do 1.siječnja 2017. godine odradili smo 130 treninga i svaka generacija je odigrala preko 30 utakmica što su visoki standardi ali to je upravo rezultiralo pozivom ovim mladićima u regionalnu selekciju,“ rekao je Jura ističući uvjerenje kako rukomet ima budućnost u Požeštini.

nnnn

“Moj rad je prepoznat,Hrvatski rukometni savez je stao iza mene i mojih projekata. Zajedničkim snagama, uz lokalnu zajednicu i oni će pomoći da se ovaj naš kraj vrati na rukometnu kartu Hrvatske kojoj pripada. Entuzijazma i volje imamo neograničeno i uz odličnu ekipa koju okupljam oko sebe pokušat ćemo vratiti i neke dečke iz Zagreba koji završavaju fakultete da se i oni pridruže, a vjerujem da će nam i lokalna zajednica otvoriti vrata kako bi ispunili svoje potencijale. Nakon 15 godina treniranja mladih po Požegi i okolici, vjerujem da možemo postati jedan rukometni centar u Hrvatskoj te dići rukomet u Požeštini na onu razinu gdje je nekada bio, ako ne i više“ naglasio je Jurković. U međuvremeno, prvo ovogodišnje pravo rukometno slavlje s mladim igračima očekuje nas 19. i 20. travnja kada će se u Jurinoj režiji, u sportskoj dvorani “Tomislav Pirc” održati već tradicionalni turnir “Požeški dječaci”.

TEKST:  S. Pok    FOTO: S. Pok (arhiv)

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn