RONILAČKI KLUB POŽEGA – Puni entuzijazma uranjaju u novu sezonu

Datum objave: 10. 5. 2016. | Kategorija: Sport

ron ioci

POŽEGA – Požeški ronioci i ove godine nastavljaju bogati niz eko akcija, ali i brojnih drugih aktivnosti Uz akcije na kojima sudjeluju kao gosti, u planu su i one na domaćim vodama, a posebna poslastica za sve ljubitelje vodenih dubina bit će i izložba podvodne fotografije koju namjeravaju organizirati u ovoj ronilačkoj sezoni.

Predani rad članova Ronilačkog kluba Požega prepoznat je i od njihovih kolega iz drugih hrvatskih gradova, stoga su redoviti gosti na brojnim ekološkim i poučnim akcijama. Zadnja akcija u njihovom “dnevniku rada” odrađena je u Splitu gdje su povodom blagdana svetog Duje i Dana grada, splitski ronioci organizirali eko akciju čišćenja podmorja. Naši Požežani uspješno su predstavili i svoj grad i cijelu regiju, doznajemo od voditelja ronjenja Zdenka Oroza.

“Split ima četiri ronilačka kluba, a akciju je organizirao Klub podvodno-istraživačkih radova “Mornar”. Rado smo se odazvali akciji i bili smo jedini slavonski ronioci. Dobro su nas dočekali i ugostili ali odradili smo i dobar posao, jer svaka akcija prilika je za nove spoznaje i iskustva te  napredovanje. Tako smo u dvodnevnoj akciji odradili i stažno ronjenje, podvodnu fotografiju, imali smo dva urona oko otoka Čiova i otoka Šolte. To je vrlo atraktivna disciplina, a kako je u našem programu rada u planu izložba podvodne fotografije, ovo iskustvo doista nam je bilo dragocjeno,” naglasio je Oroz.

DSCN4281

U duhu njihove misije i podvodne fotografije bit će umjetničke ali i edukativne, jer kako ističe Oroz i zadnja akcija u Splitu ali i sve do sad odrađene akcije pokazale su koliko neodgovorni ljudi mogu biti prema vodama i prema vlastitoj sigurnosti. ” Vodene dubine bilo morske, bilo riječne ili jezerske kriju ljepotu ali i ružnu stranu ljudske prirode pa tako najveću opasnost za kupače ne predstavljaju više ježevi, meduze, ošto kamenje na dnu već staklo, metalni predmeti i sličan otpad. Želimo to prikazati i na fotografijama, ekološki osvijestiti sugrađane, posebice mlade,” rekao je Oroz dodajući kako su iz tog razloga i eko akcije organizirane uvijek pred sezonu kupanja – kako boravak u vodi kupačima bio što sigurniji.

I požeški ronioci tako će u lipnju organizirati jednu akciju jer kako kažu, nema napredovanja bez urona, a ove godine nadaju se uronima i u novouređenom bazenu. “Ova godina nam je posebna, pokrenuli smo se, imamo određeni broj članova koji su puni entuzijazma i cilj nam je raditi što više akcija, što više urona,što više druženja s drugim klubovima ali i s našim građanima,” poručio je Oroz.

TEKST: S. Pok    FOTO: S. P./ RK Požega

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn