RONILAČKI KLUB POŽEGA – Izložba podvodnih fotografija kao rezultat dobre ronilačke suradnje

Datum objave: 07. 6. 2016. | Kategorija: Sport

n

POŽEGA – U organizaciji Ronilačkog kluba Požega i Hrvatskog ronilačkog saveza u Gimnaziji Požega danas je otvorena izložba podvodnih fotografija. Na izložbi je predstavljeno 45 fotografija koje predstavljaju ljepote podvodnih prostranstava ali i ružnu stranu čovjekovog utjecaja.

Da su požeški ronioci zbog svojih brojnih aktivnosti i neiscrpne energije prepoznati i u drugim ronilačkim gradovima svjedoči danas otvorena izložba  na kojoj su svoje fotografije, uz požeške, izložili i ronioci Kluba podvodnih aktivnosti Marsonia iz Slavonskog Broda te Ronilačkog kluba Dubrovnik a posebna poslastica su fotografije Damira Zuruba, svjetskog prvaka  u toj sportskoj disciplini. Jer, podvodna fotografija je sportska disciplina koja na jedinstven način spaja spartansku izdržljivost i spremnost sa  umjetničkim senzibilitetom. Damir Zuruba titulu je osvojio 2015. godine, a kao strastveni ronilac i fotograf svijet je obišao roneći i fotografirajući pa se trenutno nalazi u Indoneziji. O njegovom bogatom opusu, ali i o značaju podvodne fotografije ne samo u umjetničkom već i informativnom segmentu govorili su tajnik Ronilačkog kluba Požega Ivan Radošić i voditelj ronjenja Zdenko Oroz.

4

“Prikazane su različite fotografije koje pričaju različite priče. Primjerice, kolege iz kluba “Marsonia” fotografirali su podvodne mine na koje su naišli na Korčili, iz našeg kluba imamo fotografije raznog otpada izvađenog tijekom eko-akcija, to su sve različiti vidovi zagađenja mora i rijeka. No, tu su i umjetnička djela Damira Zuruba koja prikazuju fascinantnu ljepotu skrivenu u dubinama. Da bi tu ljepotu sačuvali, nužne su i ove fotografije ružne strane čovjekovog utjecaja kako bi upozorile, educirale i osvjestile. Jer mi ronioci volimo reći – mi ne živimo od mora, mi živimo za more, za vodu,” rekao je Zdenko Oroz. Vrlo uskoro realizirati će novu izložbu sličnog karaktera jer materijala imaju dovoljno i onog informativnog ali i onog umjetničkog. Do tada, posjetite ovu izložbu. Otvorena je do kraja ovog tjedna.

TEKST: S. Pok    FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn