ROCK STARCI – Najluđi mali glazbeni open air festival u Slavoniji!

Datum objave: 24. 7. 2016. | Kategorija: Scena

STARCI 1

STARCI – Da, znam da je priča stara već 15 godina, ali i dalje intrigira maštu svakog pravog zaljubljenika u dobar rock and roll. Stoga, ako još niste, ove godine svakako otkrijte najpozitivniji, najneformalniji i pozitivno najluđi mali glazbeni oper air festival u Slavoniji, Rock Starci. Vidimo se na brdu iznad Starog Petrovog Sela, 29.srpnja! Ulaz je besplatan.

Samo 15-ak dana prije nego li će svijet obilježiti 47.godišnjicu najvećeg rock spektakla u suvremenoj povijesti, veličanstvenog Woodstocka, učinit će to i izvjesna slavonska ekipa. Počevši nepretenciozno, na tada nepoznatoj i relativno nekultiviranoj livadi, Woodstock se u samo nekoliko dana pretvorio u mega spektakl našeg vremena i ostao fenomen koji oduševljava i pola stoljeća kasnije. Relativno slično, a opet obzirom na okolnosti, logistiku, financije i geografiju, miljama daleko i različito, počeo je prije (tek ili već?), 15 godina, i slavonski Woodstock, na domaćem terenu i dokazao isto. Rock and roll je bio i ostao puno više od glazbenog žanra. Filozofija bunta i slobode koja spaja i donosi dobre vibracije. I ono što je u aktualnim okolnostima puno važnije-Slavonija je, usprkos padu glazbenih i inih vrijednosti, bila i ostala kolijevka rock and rolla.

Dokazat će to i ove godine zasigurno najneformalniji i najugodniji glazbeni open air festival u Slavoniji, nastao sasvim slučajno, a onda, kvalitetom, spontanošću i iznimnom lokacijom, kao i zaslugom entuzijastične ekipe organizatora,  prerastao u svojevrstan fenomen. Uostalom, tvrdi tako i podatak na službenoj festivalskoj stranici koji kaže-„ima jedno malo mjesto u Slavoniji za koje zasigurno niste ni čuli, a ipak zaokuplja pažnju brojnih ljubitelja dobrog rocka“. Upravo spomenuto malo brdsko mjesto, s tek nekoliko stanovnika i napuštenom seoskom školom, razlog su zašto je festival već nakon prvog izdanja doslovno razvalio publiku i izvođače i s vremenom postao nezaobilazna ljetna destinacija pod zvjezdanim nebom. I apsolutno nije važno je li selo proslavilo festival ili je , možda, bilo obratno. Važno je, tek kako će Rock Starci, prašiti i ove godine, 29.srpnja.

STARCI

Pobrinut će se za to ekipa lokalnih glazbenih „freakova“, uglavnom prijatelja od djetinjstva, izmišljena lokacija, vrhunski pozitivno-neformalna atmosfera, zvjezdano nebo nad nama i netaknuta priroda komadića slavonskog raja. Unatoč nepredviđenoj neugodnosti i otkazivanju nastupa ovogodišnje THE zvijezde, glazbenog filozofa i filozofskog glazbenika, autora termina turbo folk, Ramba Amdeusa ( dogodilo se to prvi puta u 15 godina, jer Rock Starci su događaj koji se, znaju, to glazbenici, ne propušta i koji, itekako, dobro dođe kao referenca u životopisu), slavonski Woodstock će publici željnoj žestokih nota i tvrdih rifova ponuditi razlog za uživanje i još bolji provod.

Uostalom, što drugo očekivati od Željka Banića i SONKGKILLERSA, nekada kultnog pratećeg benda neprežaljenog kralja funka, Dine Dvornika, u ulozi glavnih zvijezda večeri? Svoj dio rock kolača ove će godine pojesti i ekipa zvana SUPEROPERATER, sastavljena od ekipe koja je činila nekada kultni bend Kojoti, potom Laufer i Voodoo Lizard, što jamči provjereno dobru svirku. Tu je još i KONTRAEFEKT, rock blues bend koji čine lokalni dečki iz susjedstva, ekipa iz Donjih Andrijevaca, te mladi JELUSIĆ uz svoje „bijesne pse“, prateći bend „The mad dogs“. Stoga, čak i ako ste se posebno nabrijali baš na Ramba, Rock Starci se ne propuštaju iz niz razloga….Evo vam tek nekoliko njih-miris sijena, vruća, ljepljiva ljetna noć kao stvorena za rock and roll, Bogom dana kulisa, vrhunska akustika, dobro ohlađeno pivo, žestoki rock and roll u zraku….Još ako navratite naoružani šatorom, ogrepst ćete se i za nezaboravan izlazak sunca. I kome onda treba more?

TEKST: Simonida Tarbuk/NGB      FOTO: plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn