ROCK MARATON KAPTOL – Glazbena priča koju ne smijete propustiti  

Datum objave: 12. 6. 2023. | Kategorija: Scena

KAPTOL – Nakon što je, u starom izdanju, posljednji puta održan sada već davne 2014., nadaleko poznati Rock maraton Kaptol, vraća se u velikom stilu drugu godinu za redom u organizaciji udruge Čaš’ca. Jedinstvena priča s vrhunskom kulisom Starog grada čeka vas 23.lipnja od 20 sati. Tko kaže da rock and roll nije živ i živahan?

Bolji i jači no ikada, s glazbenim imenima kakvih se ne bi postidjele ni daleko urbanije sredine, drugu godinu za redom, 23.lipnja, vraća se Rock maraton Kaptol. Sasvim posebna priča s još posebnijom kulisom, mjesnim Starim gradom, ove će godine, publici željnoj žestokih rifova i rašpastih glasova, ponuditi čak četiri benda i kroz višesatnu svirku u vruću ljetnu noć, podsjetiti na nekadašnju kultnu kaptolačku manifestaciju.

Rock ludilo u velikom stilu otvara Dino Jelusić, rođeni Požežanin,  član planetarno popularnog rock sastava „Whitesnake“ i zagrebačke heavy rock četvorke „Animal Drive“, sada benda Jelusick u kojemu, kako kaže, njeguje autorski rad sa svojim dečkima, njihovim svirkama i njihovim pjesmama. Nakon turneje po Švicarskoj, Francuskoj i Španjolskoj, Rock maraton Kaptol bit će sjajna priprema za nove glazbene izazove ovog “the” vokala.

Očekivano vruću energiju dodatno će užariti i Cota G4,daruvarska rock grupa sa zavidnim stažom dugim četvrt stolječa, ekipa kojoj je u mjesecu ožujku izašao četvrti album koji će, između ostalih, predstaviti i u Kaptolu. Tu su još i dečki iz Prnjavora okupljeni u band Deminutiv, ekipa koja postoji nešto više od tri godine koja je bila predgrupa legendarnim Partibrejkersima i Pilotima, a u posljednjem se periodu  intenzivnije bavi autorskim radom. Kao šlag na torti, tu je i domaći, svima omiljen Beznadni slučaj, band koji će rock hitovima podsjetiti publiku na trenutke u kojima su, nekada davno, žarili i palili požeškom scenom. Dovoljni su to razlozi da u petak, 23.lipnja, navratite u Kaptol i osjetite čaroliju Rock maratona. Vidimo se!

TEKST: S. Tarbuk                           FOTO: Plakat

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn