ROCK KAMP POLJANSKA: Glazbena atrakcija – Married Body!

Datum objave: 11. 9. 2015. | Kategorija: Scena

11988702_407849622754124_7030599355694231169_n

POLJANSKA – U sklopu programa pod nazivom “Upoznajmo zavičaj putem rock’n ‘rolla” koji je prvi put održan prošle godine u Poljanskoj, malom selu pod Papukom, ove godine na istom mjestu  11. i 12. rujna ljubitelji rock’n’ rolla i zavičajnih ljepota imaju priliku uživati u pravom rock kampu te nastupu nekoliko žestokih glazbenih sastava. Prava atrakcija bit će Married Body kultni noise–rock band iz Požege koji u Poljanskoj svira nakon više od dva desetljeća “mirovanja”.

Rock kamp u Poljanskoj prema riječima idejnog začetnika i organizatora Anđelka Ledića, uz glazbene nastupe donosi glinene i likovne radionice, radionica za djecu te likovna kolonija. U dva dana nastupit će nekoliko bandova iz Našica, Slavonskog Broda i Požege, a među njima je i Married Body.

MB nastao je 1989 godine. Članovi Juri Dizdarević- vokal, Dražen Heraković (Đuro) – gitara, Renato Pok – bas i Dario Pavković( Pavka) – bubanj svojevremeno su “žarili i palili” na live nastupima,  bili su neizostavni dio Noise Slawonische Kunst projekta, a njihov rad naprasno je prekinut ratom pa ostaju nedovršena priča, koja bi, izgledno je mogla imati svoj nastavak. U Poljanskoj će svirati Đuro, Renato i Pavka.

kr

“Izrazito jak i kompaktan zvuk, divlja, neukrotiva gitara, moćna ritam sekcija i na kraju dobre pjesme…Tek su rijetki sretnici čuli materijal koji trebao biti otisnut na LP a koji i danas zvuči nevjerojatno uvjerljivo i bez problema podnosi teret vremena, pa tako Married Body ostaje primjer jednog od najzanimljivijih bučnih sastava koji se pojavio na ovim našim prostorima,”piše u prilogu “Žestoka povijesna estetika slavonskog punka” (časopis “Kolo” V. Vilić i I.Zrinušić). Provjerite!

TEKST: S. Pok    FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn