RK POŽEGA – Revijalnim rukometnim utakmicama za popularizaciju rukometa u Požegi

Datum objave: 17. 1. 2019. | Kategorija: Sport

POŽEGA – U gotovo punoj sportskoj dvorani „Tomislav Pirc“ ljubitelji rukometa jučer su mogli uživati u dvije utakmice gdje su nastupala dva vrhunska rukometna kluba i domaćin RK Požega.

U prvoj prijateljskoj utakmici sastali su se viceprvak Hrvatske Rukometni klub Nexe iz Našica i Rukometni klub Komlói Bányász SK (Mađarska). Inače iza našičana je sjajna polusezona u kojoj zauzimaju treće mjesto u SEHA ligi, uz izvrsne nastupe u EHF kupu. Dugo godina drugi su klub po kvaliteti u Hrvatskoj, dok je rukometni klub Komloi u najvišem rukometnom rangu u Mađarskoj i trenutno zauzimaju 7. mjesto u konkurenciji 14 jakih klubova. Prva utakmica bila je prepuna atraktivnih poteza i igrači se nisu štedjeli, ipak na kraju je pobjedio RK Nexe sa rezultatom 33 naspram 27.

O ovom rukometnom spektaklu, trener RK Požege, Dag Kovačević kaže: „ Ovo je napravljeno radi popularizacije rukometa u Požegi. U ovom trenutku smo u 2. ligi a težnja nam je ući u viši rang i mislim da smo na dobrom putu da to napravimo tako da možda kompletnu javnost Požege i okolice malo naviknemo na kvalitetnije utakmice. Za ovaj događaj najbolja opcija bila je ekipa Nexe-a i Komloa jer imaju puno kvalitetnih igrača samim tim pokušavamo animirati ljude da počnu dolaziti i pratiti rukomet tokom cijele godine u Požegi.“

Prije početka druge revijalne utakmice sa nekoliko riječi obratio se požeški gradonačelnik Darko Puljašić : „Čestitam organizatorima, onome koji je osmislio ovaj prekrasan događaj i smatram da uistinu imamo što pokazati ovdje u Požegi. Mladim ljudima koji vole ovaj sport, uistinu mi smo požežani dobri rukometaši, bili i biti ćemo, rezultati su ovdje i nadam se da će danas pobjediti bolji a mi ćemo navijati.“

U drugom susretu na teren su izašli domaći rukometaši koji u svojoj ligi imaju odlične rezultate i Nexe. Opet su Našičani pokazali da su kvalitetna ekipa, ponovno su kao i protiv Mađara na odmoru imali veliku prednost. U drugom poluvremenu Požežani su pokazali da rezultati u prvenstvu nisu slučajni i odlično odigrali. Naravno, i u drugom dijelu gosti iz Našica su igrali s mladom postavom pa je posao Požegi bio olakšan, ipak na kraju je bilo 31:27 za Nexe. Ipak , ovo je odličan način promocije sporta a sve tri momčadi su se došle zabaviti, ali i igrati ozbiljan rukomet.

TEKST: A. Nedela       FOTO: A. Nedela

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn