REGIONALNI DANI EU FONDOVA U NOVOJ GRADIŠKI – Nastavak pozitivnih razvojnih trendova

Datum objave: 29. 4. 2019. | Kategorija: Gospodarstvo

NOVA GRADIŠKA – Nakon uspješno organiziranog Gospodarskog foruma, a potom i domaćinstva Sjednice Savjeta Slavonije, Baranje i Srijema, nastavljajući pozitivne trendove, Grad Nova Gradiška ugostio je Regionalne dane EU fondova, jedinstvenu informativno-edukativnu manifestaciju u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Nastavljajući pozitivne razvojne trendove, grad Nova Gradiška ugostio je Regionalne dane EU fondova, jedinstvenu informativno-edukativnu manifestaciju u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Treći je ovo značajni skup u posljednjih mjesec dana, koji je jedan od najmlađih hrvatskih gradova pozicionirao na karti kao sredinu u kojoj se ozbiljno promišlja o gospodarstvu, razvoju poduzetništva i obrtništva, te o ulaganjima u društvenu i komunalnu infrastrukturu. Istaknuo je to, pozdravljajući goste, domaćin skupa, gradonačelnik Nove Gradiške, Vinko Grgić.

„Nakon Gospodarskog foruma, a onda i sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, ovo je treće događanje u nizu organizirano s ciljem predstavljanja kvalitetnih i konkretnih informacija od kojih će koristi imati i naši poduzetnici i lokalna sredina. Ponukani činjenicom kako smo pripremili odlične projekte, željeli smo svima pokazati kako EU fondovi nisu bauk, ali i kako smo stava da ne idemo u projekte koje ćemo sami financirati. Na tom tragu, mogu sa zadovoljstvom reći kako smo prvotni proračun u iznosu od 101 milijun kuna prije 15-ak dana povećali za još 16 milijuna .Kada oduzmemo 50 milijuna kuna izvornih sredstava, preostali iznos čine sredstva fondova i ministarstava, a upravo je to mogućnost da postanemo bolji ljudi, da gradimo privatno poduzetništvo i obrtništvo, te prije svega, bolju i kvalitetniju zajednicu.“, rekao je, između ostaloga, prvi čovjek grada.

Pozitivne novogradiške trendove pozdravio je, u ime organizatora, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, pomoćnik ministrice i „domaći čovjek“, Dragan Jelić, potvrđujući kako nije slučajno što je upravo Nova Gradiška domaćin besplatne edukacije o načinima korištenja europskih sredstava.

„Nova Gradiška je grad koji se može ponositi projektima financiranim iz fondova EU i operativnih programa, što je vidljivo na svakom koraku u gradu koji je veliko gradilište i u Industrijskom parku. Novca ima, treba ga samo znati povući, u čemu su i Nova Gradiška i Brodsko posavska županija s povučenih više od 1,2 milijarde kuna, iznimno dobri. Ipak, uvijek može i bolje, što ćemo nastojati prezentirati i danas, naglašavajući kako u Ministarstvu i Vladi RH, imate partnera i podršku.“, rekao je, između ostaloga, pomoćnik ministrice Žalac, dugogodišnji direktor Centra za razvoj Brodsko posavske županije, Dragan Jelić.

Po završetku uvodnih govora, uslijedila je panel rasprava na temu „Razvoj Nove Gradiške kroz fondove Europske unije“ na kojoj su, uz Jelića, sudjelovali i Ivana Trupina, zamjenica gradonačelnika Nove Gradiške, Adam Đanić, direktor Industrijskog parka, Marijana Vidić Poletto, voditelljica LAG-a Zapadna Slavonija, te Mirel Brechelmacher, direktorica CTR-a, kao i niz stručnih predavanja s nizom korisnih informacija o aktualnim i natječajima u najavi.

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: D. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn