RAZGOVOR S MLADIM GLAZBENIKOM MARKOM MARKANOVIĆEM – Radim ono što volim i živim kao u snu

Datum objave: 18. 10. 2018. | Kategorija: Razgovori

POŽEGA – Mladi Trenkovčanin Marko Markanović snimio je svoju prvu pjesmu “To je ljubav”. Ovaj 22- godišnjak napisao je za svoj glazbeni prvijenac i tekst, a vrlo uskoro krenut će i u snimanje spota. S Markom smo razgovarali o umjetničkim poticajima, prvoj pjesmi, pohodu na radiopostaje i planovima.

Kako počinje tvoja priča o prvoj snimljenoj pjesmi?
Početak je ljubav. Ljubav prema glazbi i pisanju stihova. Ili obrnuto, ako želite, jer počeo sam pišući stihove za koje su mnogi rekli kako bi ih valjalo uglazbiti, pa sam te sugestije i poslušao. Glazba me privukla u osnovnoj školi, a istovremeno sam otkrivao i dar za pisanje stihova. Dodatni poticaj je i uspomena na mog pokojnog brata Mateja koji je glazbu obožavao i sanjao postati glazbenik. Ovo je tako i njegov i moj san koji pokušavam oživjeti. Krenuo sam, baš kao “grlom u jagode”, slao sam upite u Zagreb u brojne diskografske kuće, televizije, primijetio me gospodin Željko Miloš iz Euroton Recordsa i počeli smo suradnju. Nezaposlen sam, ali živim od pisanja pjesama i to je doista kao da živim svoj san.

Gdje je snimljena pjesma “To je ljubav” i kakvi su planovi?
Ah, pjesma je to za koju su se već zainteresirali neki pjevači, puno iskusniji i profilirani u svom poslu, no ipak odlučio sam se okušati i kao pjevač, ne samo kao tekstopisac. Pjesmu smo snimili u studiju “Ivančica” u Požegi kod Željka Boškovića koji potpisuje glazbu i aranžmane. Sad predstoji urediti snimljeno kako bi pjesma mogla krenuti na pohod po radiopostajama. To je polagana ljubavna pjesma, melodična priča o dvoje zaljubljenih mladih ljudi kojima ljubav pomaže u svim životnim preprekama. Nadam se kako će se pjesma naći u eteru vrlo uskoro, a pripremamo i snimanje spota.

Uz mene glumi mlada Osječanka i moja velika prijateljica Anamarija Lovrenčić, svestrana djevojka koja je i model, i glumica s puno iskustva jer radila je i s nekoliko svjetskih glumaca poput primjerice Erica Robertsa, brata još poznatije Julije Roberts. Spot ćemo snimati na lokacijama u Požegi i Velikoj, a veliku podršku pri tom mi pruža Turistička zajednica općine Velika te Frizerski salon “Sanja & Vlasta”, na čemu sam im vrlo zahvalan.

A kakvi su planovi za karijeru?
Kako sam rekao, okušao sam se kao pjevač, no ipak je pisanje pjesama moja “prva ljubav”. Nije mi namjera biti stalno pod reflektorima. Imam već dosta pripremljenih pjesama, ne samo ljubavnih već i društveno angažiranih, a imam i veliku podršku, više od 25.000 pratitelja na društvenim mrežama što mi daje dodatni “vjetar u leđa”. Želim biti sudionik kreativnog procesa stvaranja pjesama, ali ipak u meni više živi tekstopisac nego izvođač. Stoga mislim kako ću se u budućnosti ipak više posvetiti pisanju stihova i aranžmana, suradnji s drugim glazbenicima. Tek sam krenuo na ovaj umjetnički put, otvorene su razne mogućnosti a ja se veselim svakom izazovu.

Marka možete potražiti na: Facebook Marko Markanović

TEKST: Sanja Pok     FOTO: S. Pok / M.M.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn