RAGOVOR S KRISTINOM NOVAK, PLESAČICOM, KREATIVKOM I PODUZETNICOM – Ples, ritam i pokret kao životni poziv i posao

Datum objave: 30. 1. 2018. | Kategorija: Razgovori

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

POŽEGA – Biti na sceni, u baletnim papučicama, ili, se samo zavrtjeti na prstima, u nekom je trenutku san svake djevojčice. One zaljubljene u pokret, ritmiku i ples, san vrlo brzo pretvore u stvarnost, a onda i u uspješan posao, poput Kristine Novak, plesačice i poduzetnice, vlasnice Scenskog studija ARTina. Jer, najbolji si u onom što voliš, a onda to prepozna i okolina.

Scenski studio ARTina nedavno je proslavio prvi rođendan. Po čemu ćeš najviše pamtiti tih 365 dana i koja ti je uloga lakša? Ona poduzetnice ili plesačice?
2017.je bila godina izgubljenih živaca i ogromnih količina stresa, ali i godina sjajnih izazova i nezaboravnih trenutaka. Godina je to i u kojoj sam shvatila kako je puno lakše biti plesačica, jer poduzetnica mi svakodnevno “pije krv na slamku”.

Unatoč poduzetničkim stresovima i početničkim izazovima, radili ste punom parom tijekom cijele godine, nudeći svakom mogućnost da se rekreativno, ali i ozbiljnije želi li to, okuša u plesu i scenskom pokretu. Koje sve programe Scenski studio ARTina nudi, kome su namijenjeni i zašto ih upisati?
Osmišljavajući program uistinu smo mislili na sve. Jer, plesom i svim onim što ima veze s pokretom, svi i profitiraju. Riječ je, osim toga, o aktivnosti kojom se mogu baviti i oni najmanji, važnima za razvj mašte, stvaralaštva, pažnje i koncentracije, čemu u kreiranju sadržaja, posvećujemo posebnu pozornost, prilagođavajući ih dječjem psihofizičkom razvoju i mogućnostima. Klincima i klincezama od 3,5 do 6 godina nudimo ritmiku i ples, onim nešto starijima od 7 do 9 godina-ritmičku gimnastiku. Upravo upisujemo nove grupe, pa ako znate za koje male, velike zainteresirane plesače, navratite. Tu je i popularna rođendaonica, u našem ili vašem prostoru, za zabavne i kreativne proslave .Što se tiče programa za odrasle, u studiju trenutno traje „happy hour“ akcija, koja nudi priliku da do kraja mjeseca sve naše programe isprobate potpuno besplatno. Birajte između zumbe ponedjeljkom i srijedom od 20 do 21 sat, insanity od 21 do 22, kombinacije pilatesa, aerobica, zumbe i yoge, ili svega onoga što sami poželite.

n31

S djecom je najljepše, ali i najzahtjevnije surađivati, jer i odgovornost je najveća. Tebi to, zahvaljujući osjećaju, ali i iskustvu, čini se, posebno dobro ide. Sjećaš li se još uvijek svoje prve grupe i službeno prvog radnog susreta sa djecom?
Kao da je bilo jučer, nasmijem se svaki puta kada se toga sjetim! Osim toga, da nisam izdržala tih prvih vatrenih 2 tjedna, možda danas ne bi bilo ni ARTine. Bilo je to u mojim ranim 20-ima, u Zagrebu, s grupom malaca od oko 4 – 5 godina. I dan danas tvrdim kako te na ono što klinci mogu prirediti , nitko ne može pripremiti . Ipak, vrlo brzo shvatiš kako je riječ o najboljem poslu na svijetu jer radiš s najboljim, malim, velikim ljudima na svijetu.

nn26

Osim scensko, plesno, ritmičko-kreativnog rada, ekipa Scenskog studija ARTina bila je iznimno aktivna i u društveno-kulturnom životu grada. Gdje smo vas sve imali prilike vidjeti u protekloj godini i koji su sve projekti i suradnje iza ekipe?
Bilo je dosta toga, jer, nekako vjerujem da ples, pokret i ritam mogu istinski oplemeniti svaki sadržaj. Riječ je, osim toga i o plesnoj umjetnosti, pa onda i obliku edukacije, ali i zabave.Radili smo svašta, s puno dobre volje i kreativnosti. Od Noći muzeja na kojoj smo sudjelovali s flash mob koreografijom Dark wedding, besplatnog tečaja samoobrane za žene u suradnji s gradskim Centrom za socijalnu skrb, humanitarnog nastupa za malu Rinu, nastupa na Požartu, u projektu Požega-zdravi grad,volonteri u parku,Čaj za malog zmaja. Vježbali smo s malima i velikima, divovima i vilama, putovali, plesali….jednom riječju- uživali.

Poslovno najzahtjevniji i najizazovniji zalogaj bio je zasigurno Izbor za miss Požeško – slavonske županije, pa onda i preuzimanje licence. Koliko si zadovoljna tim iskustvom i što si iz njega naučila ?
Bio je to, definitivno, najstresniji dan u cijeloj godini! Riječ je o ogromnom projektu s milijun sitnih i još sitnijih detalja, priča u kojoj su za uspješnu provedbu ključni-ljudi, u kojoj razmišljaš o sto stvari odjednom, strahujući da će sve otići u krivom smjeru…Tih par mjeseci koliko je trajala organizacija, mozak mi je bio kao balon, čemu svjedoči i ukupno 1400 službenih fotografija Izbora među kojima nema niti jedne na kojoj se smijem ! Ipak, bilo je to iskustvo iz kojeg sam naučila da ne možeš i ne trebaš svima ugoditi, ali i da se trebam pouzdati isključivo u se i u svoje kljuse. Kad podvučem crtu, zadovoljna sam kako je je sve prošlo, vjerujem da smo za prvi put odradili odličan posao, ali i poslali važnu poruku protiv nasilja nad ženama,  što je, na kraju krajeva, bila i poanta svega. Sada smo stariji i iskusniji, pa će takav biti  i sljedeći Izbor. Osim toga, krećemo i u potragu za novom, ovogodišnjom Miss, a već sad nam se, putem službene stranice Miss Požeško – slavonske županije za Miss Hrvatske, mogu javiti sve zainteresirane djevojke više od 170 cm, ali i svi potencijalni partneri, sponzori, frizeri, šminkeri…

kristina

Što Scenski studio ARTina sprema u novoj godini?
Puno je novosti, ali nećemo još, baš o svima, jer onda ne bi bila iznenađenja. Za sada samo ono o Teti čuvalici, igraonici koja otvara vrata i od ponedjeljka do subote u vremenu ood 9 do 12 sati vašim klincima i klincezama nudi priliku za razvoj kreativnosti i motorike. Zanimaju li vas detalji, „okrenite“ broj 098 172 6941, pronađite nas na facebook stranici ili navratite u ARTinu. Vidimo se u Industrijskoj 23!

TEKST: Simonida Tarbuk      FOTO: Slavonski.hr/ ARTina

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn