RADNI SASTANAK – Uz Aglomeracije Pleternica i Požega na jesen se očekuju i prvi radovi na terenu

Datum objave: 17. 5. 2018. | Kategorija: Gospodarstvo

naslovna

PLETERNICA – Zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić i voditelj Sektora za podršku pripremi i provedbi EU projekata Mario Obrdalj danas su u Pleternici održali radni sastanak s gradonačelnicom Grada Pleternice Antonijom Jozić te zamjenikom gradonačelnika Grada Požege Mariom Pilonom na temu Aglomeracije Pleternica i Požega. Sastanku su nazočili i Davorin Piha, direktor Vodnogospodarskog odjela za srednju i donju Savu, direktor Tekije d.o.o. Ante Kolić i rukovoditelj razvojno-tehničkog sektora tvrtke Tekija Milan Beslić.

Aglomeracije Pleternica i Požega dva su najveća projekta vezana uz sustav odvodnje u Požeško-slavonskoj županiji ukupne vrijednosti oko 350 milijuna kuna s PDV-om. U Pleternici je planirano 45,5 kilometara kanalizacijske mreže, 14 crpnih stanica, šest retencija i četiri preljeva, te pročistač na rijeci Orljavi, obuhvaćena su naselja od Kuzmice prema Pleternici – Trapari, Novoselci, Gradac, Frkljevci, Kadanovci, Bresnica, Sulkovci, a vrijednost radova je 178 milijuna kuna od čega dio sufinancira EU, a dio Hrvatske vode i Ministarstvo zaštite okoliša i energetike te grad Pleternica.

U Požegi je u planu izgradnja novog vodovoda dužine 15 kilometara Velika – Požega, 30 tisuća metara rekonstrukcije kanalizacijskih mreža u samom gradu, izgradnja kanalizacijske mreže Trenkovo- Trnovac i Marindvor – Štitnjak te uređaj za pročišćavanje otpadnih voda. Identično financiranje je i za Grad Požegu, a procijenjena vrijednost je oko 150 milijuna kuna.

antonija

“Nalazimo se u završnici pripreme kompletne dokumentacije da bi se mogao otvoriti i postupak javne nabave za izvođače radova na mreži i pročistaču. Današnji sastanak i ova koordinacija su u smislu ubrzavanja svih procedura jer radi se o velikim projektima na kojima smo radili dugi niz godina. Ovom prilikom moram zahvaliti Hrvatskim vodama, generalnom direktoru i njegovom zamjeniku čiji pristup ovim projektima je zaslužan da smo danas ove projekte doveli do toga da kroz koji mjesec možemo imati izvođače radova,” rekla je gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

“Sve je napravljeno na partnerskoj osnovi i treba naglasiti kako smo početkom studenog prošle godine bili prilično daleko od ove današnje točke kada smo u situaciji da možemo reći kako su od šest slavonskih projekata čiji su ugovor potpisani 1. prosinca prošle godine u Osijeku, upravo Požega i Pleternica korak ispred ostalih,” rekao je zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić.

zamjenik 2

“Radi se o respektabilnim iznosima i rokovima koji se ne mogu samo tako odvesti u pitanje i s dodatnim angažmanom i novom ekipiranošću možemo reći kako smo potpuno spremni i očekujemo bagere na jesen na terenu,” dodao je Vukmirić. Zadovoljstvo suradnjom i aktivnostima koje su provedene izrazio je i zamjenik požeškog gradonačelnika Mario Pilon.

pilon

“Zajednička suradnja dovela nas do ovog stupnja pripremljenosti.Trenutno se nalazimo u fazi raspisivanja natječaja za dvije vrste aktivnosti koje idu pod aglomeraciju, ostale su pri kraju kako bi bile spremne za apliciranje. Očekujemo kako će natječaji biti raspisani u kroz mjesec ili dva mjeseca, a do jeseni izabrani izvoditelji radova na području i Požege i Pleternice. Time će ovo područje biti jedno veliko gradilište, velika radna oaza za angažman naših privrednika i poduzetnika čime ćemo također doprinijeti rastu i razvoju gospodarstva,” rekao je Pilon. Radni sastanak bio je prigoda i za obilazak lokacija na terenu.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn