PUTEVIMA HRASTA – Malo drugačija biciklijada

Datum objave: 21. 9. 2019. | Kategorija: Sport

NOVA GRADIŠKA – Želite li iskoristiti najbolje od posljednjih dana ljeta, pozdraviti novo godišnje doba, uživati u prirodi, ali se i rekreirati, u nedjelju, 22.rujna, pridružite se članovima Biciklističkog kluba “Psunj” i Hrvatskog šumarskog društva-ogranak Nova Gradiška na jedinstvenoj biciklijadi Putevima hrasta, dugoj 45 kilometara, s ciljem u Prašniku, posebnom rezervatu šumske prirode

Posljednji dani ljeta ali i novo godišnje doba koje slijedi, pitate li bicikliste, kao stvoreni su za ugodnu i opuštajuću vožnju prirodom. Dodajte tome slobodnu nedjelju, ekipu prijatelja i dobar povod i eto razloga za zanimljivu biciklijadu.

Jednu takvu, sasvim posebnu, 22.rujna, u povodu 90.godišnjice Prašnika, posebnog rezervata šumske prirode zajedničkim snagama organiziraju članovi Biciklističkog kluba “Psunj” i Hrvatskog šumarskog društva-ogranak Nova Gradiška u suradnji s Javnom ustanovom Natura Slavonica. Riječ je o biciklijadi pod nazivom “Putevima hrasta”, startom i ciljem vezanoj uz spomenuto stablo, čiji najstariji i najmasovniji primjerci u Europi, žive na području ovog posebnog rezervata šumske prirode.

Uz ravničarsku trasu dugu 45 kilometara, od čega 15 čini makadam, s dva do tri uspona, koja se može odvoziti klasičnim/trekking gradskim biciklom i iznimnu prirodu, sudionici biciklijade moći će uživati i u pripremljenoj okrjepi, ali se poslužiti kombi vozilom, bude li problema sa savladavanjem puta. Službeni početak “putovanja” zakazan je za 10 sati, pa se stignete i naspavati. Pratite vremensku prognozu i vidimo se na startu u nedjelju!

TEKST: S. T.       FOTO: plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn