PUNJENJE FESTIVALSKOG VINA NAJAVILO 51. AUREA FEST – Vikend dobrih vibracija uz masku, razmak i osobnu odgovornost

Datum objave: 24. 8. 2020. | Kategorija: Scena

POŽEGA – Unatoč izazovnim vremenima i neuobičajenim epidemiološkim okolnostima, polustoljetnu tradiciju valja sačuvati. U to ime, slavonski prkosno, i ovogodišnji, 51. Aurea fest, najavilo je punjenje festivalskog vina u podrumu Kutjeva d.d., a potom i službena tiskovna konferencija na kojoj su predstavljeni sadržaji trodnevnih festivalskih događanja. Oznaku Aurea festa ove će godine nositi 800 butelja vrhunske Graševine i 200 butelja crnog vina Maximo Nero

Iako će ovogodišnji, 51.Aurea fest, zbog epidemije koronavirusa, proteći u ponešto izmijenjenim javno zdravstvenim okolnostima, trodnevna festivalska događanja od 28.do 30. kolovoza najavilo je punjenje festivalskog vina u podrumu Kutjeva d.d, jer polustoljetnu tradiciju, slavonski prkosno, valja sačuvati. Oznaku Aurea festa ove će godine nositi 800 butelja vrhunske Graševine i 200 butelja premimum crnog vina Maximo Nero.

“Unatoč izazovnim vremenima i neuobičajenim epidemiološkim okolnostima, duh festivala i duh vinarije nisu se promijenili, stoga nam je čast i zadovoljstvo što i ove godine, službenim punjenjem vina, imamo priliku “otvoriti” trodnevna događanja i pozvati drage goste i prijatelje da nam se pridruže i nazdrave tradiciji.”, rekao je, između ostaloga, Dino Galić, član Uprave Kutjeva d.d. Punjenju vina i stavljanju specijalnih festivalskih etiketa, ove godine organiziranom u podrumu u kojem su premijerno predstavljeni i “friški” tankovi zapremnine 100 tisuća litara, uz predstavnike tvrtke, nazočili su i čelni ljudi Grada Požege i Županije, te organizatori festivlskih događanja. Uz poziv na osobnu odgovornost, jer zdravlje je u ovim okolnostima na prvom mjestu, bila je to prigoda da na najveću i najpoznatiju gradsku manifestaciju, dobrodošlicu svima poželi i prvi čovjek grada Požege, saborski zastupnik gradonačelnik Darko Puljašić.

“Zadovoljstvo mi je što ćemo i ove godine, 51.put za redom, unatoč ponešto izmijenjenim okolnostima, organizirati Aurea fest, potvrđujući kako se oduvijek znamo hrabro i prkosno boriti s nedaćama svake vrste. Bit će to prilika da pokažemo bogatstvo tradicije i dušu Slavonije i u znaku festivala i dobrih vibracija, ostanemo pozitivni duhom i negativni covidom.”, rekao je, između ostaloga gradonačelnik Darko Puljašić.

Najavljujući trodnevna festivalska događanja, jedinstveni spoj tradicije i suvremenosti, folklora, kulture i zabave, nazočne su, u ime Požeško slavonske županije, pozdravili zamjenik župana Željko Jakopović i Vanja Halilović, direktorica marketinga Kutjeva d.d.. Na tiskovnoj konferenciji koja je uslijedila nakon punjenja festivalskog vina, službeni program ovogodišnjih trodnevnih događanja, predstavili su u ime organizatora, Udruge Aurea Fest, direktor Ivan Bunjevac, umjetnički direktor Damjan Pirović, te Silvija Podoljak, direktorica Turističke zajednice Grada Požega i direktorica marketinga festivala.

Iako, u skladu s preporučenim epidemiološkim mjerama, bez uobičajeno brojnih, popratnih sadržaja, ni ovogodišnje 51. izdanje Aurea festa neće proći bez tradicionalnih događanja, jer, kako su istaknuli organizatori, uz zdravlje posjetitelja, prioritet će, kao i prethodnih godina, biti na kvaliteti.

Nakon otvorenja u petak, 28.kolovoza, programom festivala predviđen je Aurea fest običaja i kulturne baštine-manifestacija koja promovira tradicijsku kulturu Slavonije, uz uvijek atraktivan Izbor najgizdavije Šokice. Organiziran u suradnji sa Zajednicom kulturnih udruga Požeško slavonske županije, festival će ujedno biti i izborni za nastup kulturno umjetničkih društava na državnim smotrama krajem godine. Prvu festivalsku večer koncertom će zaključiti rock tamburaši Gazde, uvijek rado viđeni dragi gosti Požege. Dan kasnije, u subotu, 29.kolovoza, na rasporedu je Aurea Fest Zlatne žice Slavonije, festival tamburaške glazbe s tradicijom dužom od pola stoljeća, uz nastup brojnih eminentnih imena tamburaške glazbene scene, dok će u drugom dijelu večeri, povodom 55. godina djelovanja na sceni, glazbeno zabavni program prirediti Šima Jovanovac. Posljednji dan festivala, nedjelja, 30.kolovoza, rezerviran je za Aurea Jazz Fest na kojem će se publici predstaviti proslavljeni jazz gitarist Damir Kukuruzović, jake domaće snage okupljene u Big Band Požega i Dino Dvornik Tribute Band. Dovoljni su to razlozi da posljednji vikend kolovoza provedete u Zlatnoj dolini, jer, kako su poručili organizatori, ” i s maskom na licu i uz obavezan razmak, 51. Aurea fest donosi pozitivne vibracije u grad”. Budite odgovorni i dobro došli!

TEKST: Simonida Tarbuk        FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn