PSIHOMODO POP U NOVOJ GRADIŠKI – Poklon srednjoškolcima u kojem su uživali i oni u “najboljim godinama”

Datum objave: 05. 9. 2016. | Kategorija: Scena

n

NOVA GRADIŠKA – Da su godine uistinu, tek stvar glave i mentalnog stava, ali i da je rock and roll ultimativni eliksir za vječnu mladost, dokazali su hrvatski Ramonesi, vječni dječaci okupljeni pod imenom Psihomodo pop i Novogradiščanima poklonili koncert za pamćenje.

Iako je bila riječ o poklonu grada svojim srednjoškolcima, svojevrsnom oproštaju od ljeta, ali i receptu za prikupljanje dobre energije, jedinstvenu priliku da još jednom u Novoj Gradiški vide Gopca i ekipu ( podsjetimo, Psihomodo pop je tek jedan u nizu kultnih nacionalnih bendova koji su se prethodnih godina predstavili na Glazbenom ljetu) nisu propustili ni „klinci u ranim 40-tima“, isti oni koji su u, nekada, kultnom gradskom prostoru, sticali prve glazbene spoznaje, ali i odrastali s bendom koji je danas institucija. Nakon burnih 30-ak godina opstanka na sceni, devet studijskih, dva live albuma i dvije kompilacije najvećih hitova, Psihomodo Pop, nekada znani i kao Neron, ali i Klinska pomora, posljednjih godina proživljavaju novu mladost, potvrđujući kako je RNR svojevrsni akumulator, onaj koji te, rekao je jednom prilikom Gobac, neprestano puni energijom,zbog čega se osjećaš kao duhovni protočni bojler.

14257612_10153697085682821_8684239536584431528_o

Od davnih „Godina zmaja“ s kojih i danas žive Ramona i Frida, ali i brojne druge himne generacija, preko fascinacije Ramonesima i Iggy Popom, osvojenog Porina, preko stotinu tisuća kilometra u nogama, sve do aktualne Donne, ekipa benda koji je kritika ranih 80-tih smatrala jednim od najperspektivnijih u regiji,unatoč glazbenoj i autorskoj zrelosti, još uvijek živi u skladu s onom „Kad sam imao 16“, ali i iz nastupa u nastup potvrđuje kako su najbolji u live verziji. Dokazali su to i na novogradiškoj Ljetnoj pozornici na kojoj je hrvatski  „kralj rocka, kontroverze i šarma“, dragu naciju oduševio količinom energije, spontanošću i sjajnim nastupom. Odličan potez grada, kakav će, nadajmo se,unatoč činjenici kako ljeto polako prelazi,biti ponovljen čim prije.

TEKST: Simonida Tarbuk/NGB      FOTO: NGB

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn