PRVI POŽEŠKI GOSPODARSKI FORUM U ZAGREBU – Okvir za pokretanje novih gospodarskih i ekonomskih inicijativa

Datum objave: 27. 2. 2016. | Kategorija: Gospodarstvo

n

ZAGREB/POŽEGA – U organizaciji Zavičajne udruge Vallis Aurea iz Zagreba, a u suradnji s Požeško-slavonskom županijom, gradom Požegom i ostalim gradovima i općinama županije, županijskim ogrankom Hrvatske gospodarske komore i Ekonomskim fakultetom , jučer je je u zagrebu održan Prvi požeški gospodarski forum na temu ” Požega 2025. – bolje mjesto za život”.

Forum je okupio svi relevantni društveni i gospodarski subjekti Požeštine, kako bi zajedno analizirali trenutne probleme te identificirali mogućnosti razvoja, a otvorio ga je predsjednik Hrvatskog sabora, akademik Željko Reiner, podrijetlom Požežanin. Podršku incijativi dala je i predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović koju je u svojstvu izaslanika predstavljao Marko Jurčić, savjetnik za gospodarstvo.Posebno je zanimljivo predavanje održao veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj, Nje.e.  Keiji Ide, koji je na Prvom požeškom gospodarskom forumu govorio o primjerima dobre prakse i o tome kako se Japanci nose s izazovima pozicioniranja i razvoja malih sredina u Japanu.

nn

Osim izlaganja japanskog veleposlanika, na Forumu su se mogla čuti i mišljenja eminentnih predavača s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (Doc. dr. sc. Domagoj Hruška, Prof. dr. sc. Mislav Ante Omazić), Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (dr.sc.Hrvoje Potrebica), Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu (dr. sc. Božo Skoko), kao i najvažnijih lidera u gospodarskom i političkom životu regije.  Dvije dinamične i zanimljive  panel diskusije, na vrlo aktualne teme, dale su okvir za pokretanje novih gospodarskih i ekonomskih inicijativa.

Jedinstveni zaključak svih prisutnih jest da je Forum uspio  u svojoj namjeri: preispitati trenutne postavke poslovne i društvene sadašnjosti te sagledati problematiku razvoja društva i gospodarstva iz nove perspektive. Ohrabreni ovim uspjehom, organizatori iz Udruge Požežana  i prijatelja Požege, Vallis Aurea najavljuju nastavak projekta i njegovo širenje.

TEKST: S.P.       FOTO: Neven Petrović

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn