PRVA NOVOGRADIŠKA BOKSAČKA REVIJA – U čast „Bljesku“ i slavnoj sportskoj tradiciji grada

Datum objave: 01. 5. 2019. | Kategorija: Sport

NOVA GRADIŠKA – „U čast Bljesku“, 24.godišnjici vojno redarstvene operacije kojom je oslobođena zapadna Slavonija, prisjećajući se slavne sportske tradicije grada, s ciljem revitalizacije boksa, Grad Nova Gradiška i Turistička zajednica, u suradnji s Hrvatskim boksačkim savezom, zaslugom njegovog dopredsjednika, generala Mladena Mikolčevića, uspješno su organizirali (prvu) Boksačku reviju.

Uz sada već tradicionalni, treći Festival čobanca i večernji koncert domoljubnih pjesama, godišnjicu „Bljeska“, veličanstvene vojno redarstvene operacije kojom je 1.svibnja 1995. oslobođena zapadna Slavonija, Novogradiščani su ove godine obilježili i Boksačkom revijom. U čast Domovini i slobodi, prisjećajući se slavne sportske tradicije grada, s ciljem revitalizacije boksa, jedinstvenu „priredbu“ prepunu atraktivnih i nabrijanih revijalnih mečeva poznatih domaćih (ne i isključivo lokalnih boksača) uspješno su organizirali Grad Nova Gradiška i Turistička zajednica u suradnji s Hrvatskim boksačkim savezom, zaslugom njegovog dopredsjednika, generala Mladena Mikolčevića.

Prva novogradiška boksačka revija od samostalnosti RH nije organizirana slučajno, jer riječ je o sportu iznimno duge i slavne tradicije koji je u ovom gradu oduvijek imao brojne poklonike i još brojnije talente. Potvrđuje to i Filip Poturović, aktualni, dvostruki prvak države koji je, upravo na Boksačkoj reviji, po prvi puta „nastupio“ pred Novogradiščanima i Lorena Savi, mlada i iznimno talentirana domaća boksačica. Da su i dalje „zagrijani“ za ovu iznimno atraktivnu, boksači bi rekli i plemenitu sportsku disciplinu, i publika koja zna stvoriti atmosferu, brojni su Novogradiščani dokazali glasnom podrškom i zvučnim aplauzima upućenim sjajnim „borcima“ i iznimnim boksačkim izvedbama.

U ispunjenoj dvorani Društvenog doma čiji parket pamti sportske korake brojnih generacija, na prvoj novogradiškoj Boksačkoj reviji odigrano je 7 mečeva – 5 muških i dva ženska, prepunih naboja i atrakivnih poteza, među kojima i oni domaćih zvijezda, Poturović-Savi, koji su, svoje premijerne i najzahtjevnije nastupe, jer najteže je nastupati pred svojom publikom, završili na najbolji način-pobjedom. Uz zadovoljnu publiku, jedinstvenom sportskom priredbom organiziranom u čast Bljesku, iznimno je zadovoljan i Vlatko Greiner, koordinator za branitelje i jedan od organizatora, jer, kako je rekao, „moglo bi ovo biti i početak novog pogljavlja o boksu u Novoj Gradiški“. Prva boksačka revija završila je dodjelom pohvala, priznanja i pehara koje su boksačima i boksačicama uručili zamjenici gradonačelnika, Ivana Trupina i Borislav Vidošić.

TEKST: S. Tarbuk     FOTO: radioprkos.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn