PROMO:ZAVRŠENA ENERGETSKA OBNOVA DRUŠTVENOG DOMA BILICE – Ušteda, nova kvaliteta i ugodnost za korisnike

Datum objave: 05. 3. 2021. | Kategorija: Promo

PLETERNICA/BILICE – U sklopu sveobuhvatne energetske obnove zgrada javnog sektora na području Grada Pleternice, danas je održana završna konferencija projekta „Energetska obnova zgrade Društveni dom Bilice na adresi Bilice br. 20, Pleternica” – KK.04.2.1.04.0739. Ukupna vrijednost projekta je 461.122,20 kuna, a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Projekt energetske obnove zgrade Društvenog doma Bilice izravno će doprinijeti smanjenju potrošnje energije u zgradi društvene namjene te oslobađanju sredstava za kvalitetniji sustav društvenog djelovanja. Korisnici zgrade dobili su ugodnije mjesto za boravak, a istovremeno, porast će i svijest o važnosti korištenja EnU, racionalnijem gospodarenju energijom te smanjenju emisije C02 u okoliš.

U skladu s epidemiološkim mjerama, na završnoj konferenciji su bili gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić i njen zamjenik Domagoj Katić, direktorica Poduzetničkog centra Pleternica Marija Šarić te predsjednik Mjesnog odbora Bilice Tomislav Ećimović uz predstavnike mještana.

“Vrlo smo zadovoljni što je još jedan u nizu projekata energetske obnove na području Grada Pleternice uspješno završen te što je ovo naselje dobilo kvalitetan i ugodan prostor, siguran za boravak i energetski učinkovit po pitanju uštede energije, u kojem će svi mještani imati priliku organizirati razne društvene događaje i aktivnosti,” naglasila je voditeljica projekta Marija Mitrović.

Svoje zadovoljstvo iskazao je i predsjednik Mjesnog odbora Tomislav Ećimović. “Ovo je svečani dan za nas i koristim priliku kako bih zahvalio, ponajprije vodstvu Grada Pleternice koji je kandidirao naš mjesni dom za energetsku obnovu i dokazao da brine o ravnomjernom razvoju i malim sredinama kao što su Bilice. Mi Biličani znamo dovoljno što nama ovaj dom znači – ovo je mjesto koje okuplja i staro i mlado. Sredina smo koja još nema nikakvu udrugu i svi se ovdje okupljamo, svoje slobodno vrijeme rado provodimo u prostoru našeg doma. Podsjećam kako je ovaj društveni dom izgrađen 1970. godine suradnjom seljana i njihov dobrovoljnim radom, svaka je generacija dala svoj doprinos, ali sada smo ovom energetskom obnovom doista zaokružili cijeli proces. Sada s ponosom možemo reći kako imamo mjesto primjereno i ugodno za druženje i sve naše aktivnosti,” rekao je Ećimović.

Grad Pleternica nositelj je ovog projekta, a njegov završetak obradovao je i gradonačelnicu Antoniju Jozić.”Nije potrebno puno govoriti, jer djela govore više od svake riječi. Evo, ovaj dom koji je obnovljen, koji je doživio jednu temeljitu rekonstrukciju djelo je koje govori više od ijedne riječi. U sklopu samog društvenog doma izgrađeno je u proteklom vremenu i igralište, izgrađena je ograda. S obzirom na to da ovdje imamo vrlo agilnog predsjednika mjesnog odbora, najmlađeg predsjednika na području našeg grada, a kao mjesni odbor imate jako puno planova – ono što sigurno mogu najaviti u sljedećem periodu je da najkasnije za mjesec, dva dolaze i sprave za dječje igralište, a planiramo postaviti i rasvjetu na novo igralište. Ovo će doista postati mjesto gdje ćete, vjerujem, rado i često provoditi svoje društvene, sportske i ostale aktivnosti,” rekla je gradonačelnica Jozić nazočnim mještanima.

Dodala je kako se planiranim tempom završava ciklus energetskih obnova pa je tako deset zgrada u protekle dvije i pol godine doživjelo obnovu i rekonstrukciju na području grada Pleternice, a pleternički tim u niskom startu očekuje ovogodišnje nove natječaje kako bi i drugi mjesni domovi i zgrade doživjeli obnovu i novu razinu kvalitete.

S detaljima projekta upoznala je voditeljica Marija Mitrović. “ Ukupna vrijednost ovog projekta koji obuhvaća i druge aktivnosti, osim samih fizičkih radova je 461.122,20 kuna, a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj s nešto više od 276 tisuća kuna. Energetska obnova društvenog doma u Bilicama obuhvaća, između ostalog, zamjenu stolarije, ugradnju toplinske ovojnice zgrade, kotla na pelete te zamjenu rasvjete i izgradnju pristupne rampe za osobe s invaliditetom. Obnova će doprinijeti smanjenju potrošnje energije u zgradi, pa je postignuta ušteda od 53 posto, a zgrada je iz energetskog razreda G prešla u razred C,” pojasnila je Mitrović.


Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn