PROMO: POTPORA KONTINUITETU I RAZVOJU – Ministrica Tramišak u Trenkovu pružila potporu Dariju Ivkoviću za načelnika Općine Velika

Datum objave: 27. 5. 2021. | Kategorija: Promo

TRENKOVO – S ciljem upoznavanja s kulturnim, turističkim i gospodarskim potencijalima ovog dijela Požeško slavonske županije, te pružanja potpore kandidatu HDZ-a Dariju Ivkoviću za načelnika Općine Velika, kompleks dvorca baruna Trenka, mjesto budućeg posjetiteljskog centra u Trenkovu, u društvu županice Antonije Jozić i predsjednika ŽO HDZ požeško-slavonske županije te gradonačelnika Požege dr. Željka Glavića, posjetila je ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak.

Želeći pružiti podršku stranačkom kolegi, kandidatu HDZ-a za načelnika Općine Velika, Dariju Ivkoviću, te se upoznati s kulturnim, turističkim i gospodarskim potencijalima ovog dijela Požeško slavonske županije, kompleks dvorca baruna Trenka, mjesto budućeg, ambiciozno zamišljenog posjetiteljskog centra, značajne kulturno-turističke destinacije u Trenkovu, nakon radnog sastanka u središtu Županije, u društvu novoizabrane županice Antonije Jozić i prvog čovjeka Grada Požega, dr.Željka Glavića, posjetila je ministrica regionalnog razvoja i fondova EU, Nataša Tramišak.

“Nakon radnog sastanka u Požegi na temu EU fondova i novog programskog razdoblja 2021-2027., zadovoljstvo mi je biti na prostoru zaštićenog kulturnog dobra, dvorac baruna Franje Trenka, koji bi u nadolazećem programskom razdoblju, zahvaljujući ambiciozno osmišljenom projektu, trebao biti spreman za realizaciju u novom programskom razdoblju. Riječ je o iznimno kvalitetnoj priči pred kojom je dobra perspektiva, kako u smislu razvoja kontinentalnog i kulturnog turizma, tako i gospodarstva uopće koju ćemo, sigurna sam, zajedno s mladim kolegom, budućim načelnikom Općine Velika, u partnerstvu s Vladom RH i Požeško slavonskom županijom, realizirati na zadovoljstvo svih žitelja ovog dijela Slavonije. Dvorac baruna Trenka tek je dio kulturne baštine kojom Hrvatska obiluje, ali i budući turistički biser koji će, zajedno s pratećom ponudom, zasigurno postati jedan od kotača zamašnjaka razvoja gospodarstva ovoga kraja.”, rekla je, između ostaloga, ministrica Tramišak.

Da je riječ o projektu od kojeg jako puno očekuje i Županija, istaknula je, zahvaljujući ministrici na posjetu, županica Antonija Jozić, upoznavši i s brojnim drugim, aktualnim projektima na području Općine Velika, čiji je dugoročni cilj, razvoj kontinentalnog turizma kao i revitalizacija postojeće bogate kulturne baštine. To je, rekla je Antonija Jozić, veliki posao koji je pred budućim kolegom, Darijom Ivkovićem.

“Dvorac baruna Trenka, kao i čitav prostor na kojem se nalazimo, među projektima je kojima ćemo dugoročno promijeniti vizuru čitave općine, baš kao i buduća školska dvorana koja će biti izgrađena. Stoga, pozivam birače da svakako iziđu u nedjelju, 30. svibnja na izbore i zaokruže broj 2. Važno je to za kontinuitet razvoja ovog dijela naše Županije, jer biramo put kojim će u budućnosti krenuti naša Općina.”, rekao je kandidat HDZ-a za načelnika Općine Velika, Dario Ivković.

TEKST: Simonida Tarbuk       FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn