PROMOCIJA OBRTNIŠTVA – Info dan za učenike osmih razreda i promocija Kataloga licenciranih radnji

Datum objave: 05. 6. 2018. | Kategorija: Gospodarstvo

naslov

POŽEGA -U organizaciji Obrtničke komore Požeško-slavonske županije danas je u Obrtničkom domu u Požegi održan Info dan za učenike osmih razreda i promocija Kataloga licenciranih radnji.

Info dan organiziran je kako bi predstavnici srednjih strukovnih škola – Tehničke, Obrtničke, Poljoprivredno-prehrambene škole u Požegi te Srednje škole u Pakracu predstavili plan upisa i uvjete upisa u strukovna zanimanja, izložene su i aktualnosti vezane uz strukovno obrazovanje. Predstavljen je i Katalog licenciranih radnji koji je, prema riječima predsjednika Obrtničke komore Požeško-slavonske županije Ante Bilobrka, namijenjen učenicima osmih razreda osnovnih škola kako bi na jednom mjestu dobili informaciju koja majstorska zanimanja i u kojoj srednjoj strukovnoj školi se upisuju ove školske godine, te gdje mogu pohađati praktičnu nastavu.

bili

“Cilj Kataloga je promovirati majstorska zanimanja i motivirati učenike osmih razreda za upis u majstorska zanimanja. Krajnji cilj je povećanje broja učenika koji se obrazuju za obrtnička zanimanja, a posebno deficitarna zanimanja te stvaranje kvalificiranog kadra na tržištu rada koji će brže i lakše naći posao u struci,” rekao je Bilobrk. Obrtnike i sve nazočne pozdravio je požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

darko

“Obrtnici i obrtništvo u gradu Požegi stoljećima su vrlo važan dio ovog grada. Srećom, u zadnje vrijeme vidjeli ste, ekonomska situacija u Republici Hrvatskoj i našem gradu okreće se ka obrtništvu. Danas, kao kvalitetan obrtnik možete birati posao, a konačno, nakon puno godina, takav posao je i cijenjen. Potičem učenike – upisujte ta zanimanja, zanimanja koja su vrlo tražena. Ovdje su ljudi koji su spremni obučavati mlade da postanu kvalitetni majstori, da ostvaruju svoju egzistenciju u ovom našem gradu, županiji i domovini,” rekao je gradonačelnik Puljašič. Predstavnici Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Adrijano Šafran i Igor Kalašić prezentirali su poticajne mjere i programe 

TEKST: S.Pok       FOTO: S,Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn