PROMOCIJA ALBUMA TS SATIR: „Godine su da se broje“ – pisma za dušu i dobra zabava kako to već rade u Davoru

Datum objave: 31. 7. 2017. | Kategorija: Scena

n

DAVOR –  Iako je stvar, manje više, opće poznata, nije zgorega, s vremena na vrijeme, podsjetiti i demonstrirati zašto su najbolji. Učinili su to dečki iz „Satira“, tamo gdje je sve i počelo, u rodnom im Davoru, predstavljajući posljednji, četvrti u nizu CD, „Godine su da se broje“. Bila je to prilika za druženje ali i generalna proba za Ribarske večeri.

Iako bi, negdje drugdje, kiša priču zasigurno pomalo pokvarila, ovdje bi trebalo padati nešto puno žešće zbog čega bi Davorci, eventualno, odlučili ostati kod kuće i zaobići promociju najnovijeg, četvrtog po redu CD-a Tamburaškog sastava „Satir“. Osim toga, što je malo kiše naspram zajedništva i dobre fešte kakva uvijek nastane kada se okupi selo i ponajbolji tamburaši ovog kraja?! Jer, dečki iz „Satira“, a kažu to svi pravi znalci, poznavatelji pisme i tamburice, uistinu to jesu. Dokazali su to još jednom i sasvim posebnom, toplom i neformalnom promocijom četvrtog CD-a u karijeri, imena „Godine su da se broje“, održanom na pravom mjestu. Tamo odakle je sve počelo, u centru Davora, u vlastitoj režiji, ali nikako bez pomoći dragih ljudi, dobrih prijatelja i sponzora, uz obilje slavonske pjesme i bogatu trpezu.Onako kako i trebaju izgledati promocije albuma tamburaške glazbe, jednostavno, a opet profesionalno, uz voditeljicu, ali i očekivano, mnogobrojnu publiku.

nn

Uz red novih, ali i nekih starih, dragih hitova, poput „Pisme s ćoška“, ali i one po kojoj album i nosi ime, „Godine su da se broje“, pjesme koja je, kažu lokalno radijske statistike, trenutno jedna od slušanijih. Zasluga je to, prije svega, Stjepana Ciprića Stipe, tekstopisca, autora glazbe i aranžera, a onda naravno i ostatka ekipe bez kojeg ne bi bilo ni „Satira“. Nastanak četvrtog CD-a TS „Satir“, uz brojne druge sponzore, pomogli su i općina Davor i grad Nova Gradiška, jer, kud ćeš bolje turističke promocije od one učinjene žicom tamburice? Promocija albuma, a onda i nastupi još dva lokalna „benda“-Lengera i Lađara, uz dobro raspoloženje i isto takvo jelo i piće, sjajna je generalna proba za središnji i uz TS“Satir“ najprepoznatljiviji brend mjesta – čuvene Ribarske večeri koje vas ovaj vikend, 4. i 5.kolovoza, s dobrodošlicom širokom kao Sava, čekaju u Davoru.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: Facebook

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn