PROMO: ZAŽELI, OSTVARI, DJELUJ U PLETERNICI – “Najvažniji su nam korisnici, a njihovi osmjesi govore više od riječi”

Datum objave: 06. 2. 2021. | Kategorija: Promo

PLETERNICA – Jedan od ključnih projekata Grada Pleternice u segmentu socijalnog programa je svakako projekt pomoći u kući starijima i nemoćnima koji se pod nazivom “Zaželi, ostvari, djeluj” provodi od početka listopada 2018. godine. Nositelj projekta je Hrvatsko žensko društvo, a glavni partner u provedbi projektnih aktivnosti je Grad Pleternica.

“Kroz ovaj projekt, koji je drugi takav na području Pleternice zaposleno je 28 dugotrajno nezaposlenih žena na period od 24 mjeseca. Jedan je to od najvažnijih projekata jer kroz njega imamo stalni kontakt i mogućnost pružanja pomoći našim starijim stanovnicima. Naravno da i financijski skrbimo o njima, koliko nam proračun dopušta tako da uz jednokratne pomoći u sklopu socijalnog programa imamo i božićnice za umirovljenike. No, više od samih financija važna je ova pomoć na samom terenu koju pružaju žene zaposlene u programu.Više puta smo se imali priliku uvjeriti u kvalitetu takvog načina rada, a nadam se kako će u skorije vrijeme ovaj način pomoći, uz pomoć Vlade Republike Hrvatske, izrasti iz projekta od 2 godine i postati trajno rješenje,” naglasila je gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

Jedna od korisnica projekta je i Ljiljana Sapun koja ističe da joj ovakav vid pomoći puno znači. “Nada vrijedi zlata, uz to što mi pomogne narezati drva i obaviti neke radove koje ja zbog svoje starosti ne mogu, uvijek nađe par minuta za razgovor. A znate kako je kad ste sami i kad vas netko obiđe, velika je to sreća,” kaže gospođa Ljiljana.

Skrbi se o velikom broju ljudi, a svi ističu kako se osjećaju sigurnije kada imaju nekoga da brine o njima. “projekt mi je donio i previše. Uvijek mi se sve napravi, počiste, donesu lijekove, ma ništa im nije teško. Sam to ne mogu, bolestan sam i nije mi lako, ” navodi Željko Čičak. Jula Bašić je kroz projekt upoznala svoju gerontodomaćicu Marijanu za koju također ima samo riječi hvale. “Znate što ću vam reći, drže nas zajedno, drže do nas, brinu i pomognu u svemu. Puno to znači nama starijima,” kaže baka Jula.

“Sreća na licima korisnika, njihovi osmjesi i zadovoljstvo znak su nam da projekt ide u pravom smjeru, to nam govori više od riječi. Oni su nam najvažniji i zato dajemo sve od sebe da to tako i ostane,” kaže Barbara Markota, voditeljica socijalnih fondova u Poduzetničkom centru Pleternica.

Projekt ˝Zaželi, ostvari, djeluj!“ financira se iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. i vrijedan je 4.038.178,82 kn.  Partneri projekta su Hrvatski zavod za zapošljavanje područni ured Požega, Centar za socijalnu skrb Požega i Grad Pleternica.

Sadržaj materijala isključiva je odgovornost Hrvatskog ženskog društva.

IZVOR: Promo

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn