PROMO: UDRUGA ZDRAVI ŽIVOT – Usvojite nove životne navike uz „Zdravi život“

Datum objave: 11. 4. 2017. | Kategorija: 034, Promo

20170404_190439

POŽEGA – „Mens sana in corpore sano“ stara je latinska poslovica, ali i svojevrsni recept za očuvanje zdravlja. Jer, da bi duh bio snažan, treba ga pratiti i dovoljno snažno tijelo. Osim toga, svakodnevna fizička aktivnost, potvrđuje i medicina, put je ka vitalnosti i dugovječnosti. Životna je to filozofija kojom se, protekle tri godine, nastojeći osvijestiti značaj tjelovježbe u svakoj životnoj dobi, vode članovi Udruge „Zdravi život“.

Unatoč povećanju svijesti o nizu pozitivnih učinaka na zdravlje, kao i imperativu mladosti i ljepote koje nam nameću suvremeni trendovi življenja, poražavajuća je činjenica kako je čak 60 posto populacije neredovito aktivno ili čak potpuno neaktivno. Uzrok je to brojnih fizičkih, ali i psihičkih smetnji. Jer, ljudsko je tijelo, unatoč tome što ga danas sve manje koristimo, stvoreno za pokret. Potvrđuju to i sve brojnije stručne studije ukazujući nam kako fizička aktivnost smanjuje stopu smrtnosti od niza kroničnih bolesti, pomaže u održavanju zdravlja, ali i ubrzava oporavak od bolesti.

Filozofija je to, ali i životno uvjerenje kojim, posljednje tri godine, brojnim aktivnostima, sugrađane nastoje „zaraziti“ članovi Udruge „Zdravi život“, promovirajući i afirmirajući redovnu fizičku aktivnost. Jer, samo pola sata umjerenog vježbanja svakoga dana dovoljno je kako bi poboljšali zdravlje na više razina, razvili samosvijest i samopoštovanje, smanjili negativne emocije i izloženost stresu, poboljšali koncentraciju, ali i bili profesionalno puno uspješniji. I mada je većina nas generalno toga itekako svjesna, vježbanje je navika koju godinama, svakog ponedjeljka iz početka, bezuspješno pokušavamo uvrstiti u vlastitu dnevnu rutinu. Kako je proljeće najbolji trenutak za nove početke, ovaj bi puta stvar, onako „zaozbiljno“ mogli uzeti u svoje ruke i pridružiti se ekipi „Zdravog života“ birajući aktivnost koja vam najviše odgovara. A, mogućnosti koje nude uistinu su brojne. Jer, osim dva fitness studija (Arslanovci 3 i Kralja Krešimira 55), kao i fitness workout-a, vježbanja snage i izdržljivosti kružnog karaktera uz koje ćemo tijelo oblikovati, ali i dovesti ga u fit formu, tu su od sada i extra treninzi subotom – turn it up, burn out i body power – tako da vam svaka isprika kako zbog posla nemate vremena, pada u vodu.

received_10209725540352982

Riječ je, osim toga o posebno osmišljenim i stručno kreiranim treninzima čiji je krajnji cilj što brže postizanje željenih rezultata, bolje izdržljivosti i kondicije, kao i gubljenje masnog tkiva, što bi posebno moglo zainteresirati žene, jer, ljeto samo što nije stiglo, a duga je zima, zasigurno učinila svoje. Ukoliko klasično vježbanje nije vaš prvi izbor, Udruga „Zdravi život“ ponudit će vam i nešto sasvim drugačije – Theta Healing, kvantnu fiziku u praksi koji je koristio i veliki Einstein, alternativnu metodu liječenja dokazano učinkovitu kod anksioznosti, depresije, pretilosti, ali i međuljudskih odnosa. Želeći otkriti sugrađanima nebrojene prednosti fizičke aktivnosti, kao i boravka na svježem zraku, ekipa Udruge „Zdravi život“ u suradnji s Hrvatskim i županijskim zavodom za javno zdravstvo, posljednjih godinu i pol, svaku srijedu, šeta požeškim šetnicama, spajajući ugodno s korisnim, učeći nas zdravo živjeti. Na tom je tragu i nova aktivnost – „Body challenge“, izazov namijenjen svima onima koji žele pozitivnu i zdravu promjenu u životu. Riječ je o vježbanju u prirodi, na Požeškoj gori, dovoljno blizu grada, a opet dovoljno daleko, aktivnosti u kojoj im se možete pridružiti svakog utorka i četvrtka od 19 do 20 sati. „Tjelesni izazov“ Udruge „Zdravi život“ koštat će vas 80 kuna mjesečno ili 20 kuna po treningu, a ponuditi 60 minuta vježbanja na svježem zraku, motivaciju, podršku i konzultacije, ali i mogućnost korištenja jedne besplatne terapije Theta Healinga.

Priča zvana Body challenge starta 2. svibnja, stoga imate vremena mentalno se pripremiti i usvojiti zdravije životne navike. Spremni na promjenu? Ili, vas možda treba još malo nagovarati? Okrenite, stoga broj 098/160-6398 i o tajnama zdravog života porazgovarajte s Jelenom Fuček, instruktoricom fitnessa i Theta Healing terapeutkinjom. Ili se samo pridružite ekipi „Zdravog života“  ZDRAVOG ŽIVOTA  u „šetnji srijedom“ od 18 sati. Jer, zdravlje je, itekako, bitno.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: D. P/ Zdravi život

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn