PROMO: SUSRET S MLJEKARIMA POŽEŠTINE – Kandidat HDZ-a Darko Puljašić: Tek dobro poznavanje problematike može donijeti učinkovita rješenja

Datum objave: 07. 9. 2016. | Kategorija: Promo

nm

POŽEGA – Darko Puljašić, HDZ-ov kandidat na  osmom mjestu na listi u petoj izbornoj jedinici danas se sastao s proizvođačima mlijeka iz Požeštine. Složena problematika koja muči mljekare traži brza i učinkovita rješenja za dobrobit cijele Slavonije, no do pravog rješenja problema dolazi se tek razgovorima s ljudima koje problem direktno muči i dobrim poznavanjem materije, pojasnio je razloge sastanka Puljašić.

“Organizirali smo ovaj sastanak upravo iz razloga što kao budući saborski zastupnik moram poznavati problematiku, iako sam i do sada dio poslova vezanih uz taj sektor odrađivao kao zamjenik gradonačelnika. Očekujem pomoć mljekarskoj industriji i stočarstvu, to je ogromni strukturni projekt “Slavonija i Baranja” Hrvatske demokratska zajednica u sklopu programa “Vjerodostojno”. Zalagat ćemo se za ulaz Slavonije i u zakonske okvire, da bude obvezno pomoći i Slavoniji i Slavoncima, od stočarske proizvodnje, uzgoja svinja i goveda, do svega onog što može pomoći mladom čovjeku koji se opredijelio za taj dio gospodarstva – poljoprivredu i razvoj obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava te svih ostalih grana privrede koje u Slavoniji mogu, u vrlo kratkom vremenu, u četiri godine, zaposliti preko 50 tisuća ljudi. Smatramo da imamo dovoljno kompetentnih ljudi, a upravo na ovaj način, zajedno s mojim suradnicima i kolegama, želim se upoznati do zadnjih detalja s ogromnim problemima koje imaju poljoprivrednici, mljekari, stočari,” naglasio je Puljašić koji je s mljekarima razgovarao zajedno sa suradnikom Mariom Pilonom. Puljašić dodaje kako među svojim glavnim zadaćama vidi i jasno i beskompromisno zastupanje interesa upravo ovog dijela populacije. “Namjera mi je da ja budem taj koji će zastupati njihove interese i pronositi njihov glas te jamčiti svima njima da će se on čuti na pravim mjestima. Mi moramo biti svjesni da bez tri osnovne grane naša država neće moći opstati. To je hrana, energija i vojska – to je ono što nam osigurava opstojnost, a od te tri stvari dvije su u Slavoniji – i hrana i energija su ovdje. Prema tome, bez jake Slavonije nema ni jake Hrvatske, a onda čemu svi poginuli, čemu svi ratovi i sve ovo za što smo se dugi niz godina borili,” rekao je Puljašić.

nmm

Susreti s poljoprivrednicima, mljekarima, poduzetnicima bit će njegov redoviti način djelovanja, dodaje Puljašić. “To je plan, susreti na mjesečnoj bazi pa i češće, s njima, s našim sugrađanima iz cijele Požeško-slavonske županije, a također ću se sastajati i s privrednicima, poljoprivrednicima i to na tjednoj bazi. Jer, bez obzira kako teku saborski dani, jednom tjedno moja je zadaća sastati se sa svima njima, sa svojim sugrađanima. Moja je odgovornost tražiti odgovore na njihova pitanja, a potom i pokazati i prikazati postignute rezultate. Bez terena i informacija s terena, nema rješenja. Svaki od tih ljudi točno zna što ih muči, oni znaju kako bi trebalo izgledati učinkovito rješenje, to samo treba uobličiti i staviti u okvire da to bude kvalitativno i kvantitativno rješeno uz dugoročnu ekonomsku isplativost,” poručio je Puljašić.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn