PROMO: SSL Certifikat – ključ sigurnosti svake web stanice

Datum objave: 31. 7. 2020. | Kategorija: Promo

SSL certifikat je općeprihvaćeni mehanizam podizanja sigurnosti internetskih stranica na višu razinu. Današnji korisnici pozorno pregledavaju web stranice na kojima kupuju tražeći znakove (ne)sigurnosti, zato je tu SSL certifikat. Plus Hosting Plus Hosting je ovlašteni zastupnik vrhunskog Positive SSL certifikata za Republiku Hrvatsku.

Što je zapravo SSL?

SSL je protokol pomoću kojega se šifrira komunikacija između web poslužitelja i web preglednika tako da ih može koristiti samo stvarni primatelj podataka. Ukratko – nitko ih, osim osoba koje bi ih trebale primiti, ne može pročitati.Kada je certifikat uspješno instaliran na domeni i podešena je redirekcija, HTTP protokol izmijenit će se u HTTPS (gdje S znači „siguran“) a preglednik će pokazati ikonu lokota.

Vrste SSL certifikata

Postoje besplatni i naplatni SSL certifikati, a razlikuju se još prema stupnju sigurnosti, odnosno koliko štite web i korisnika koji ga posjećuje.U ovom trenutku će besplatni SSL možda zvučati kao savršena opcija. Naravno, iako postoje jasne prednosti korištenja besplatnog SSL-a, to ne znači da korisnik nebi trebao razmotriti i druge mogućnosti. Besplatni SSL možda nije savršeno rješenje za svaku web stranicu, ali je odlična alternativa za nesigurnu stranicu.Za početak, besplatan se certifikat obnavlja sam svakih 90 dana. Ne možemo garantirati da će se besplatni SSL certifikati uvijek produžiti automatski te ponekad, na žalost, nemamo mogućnost provjere zbog čega nije izdan besplatan SSL certifikat za određenu domenu. U tom slučaju korisnika možemo usmjeriti na kupnju naših komercijalnih certifikata koji uključuju našu podršku.

Zašto biste trebali nabaviti SSL certifikat?

Nekoliko je faktora povezano s kupnjom putem Interneta. Potaknuti nekoga da vjeruje u proizvode koje nudite na svom webu jedna je stvar, ali kako posjetiteljima uliti povjerenje u vašu web stranicu? Odgovor je – vaš SSL certifikat. Da zaključimo, SSL svim posjetiteljima ili potencijalnim kupcima daje do znanja da su podaci koje pošalju putem vaše web stranice sigurni.

Javite nam se! Provjerite našu ponudu SSL certifikata na www.plus.hr/ssl-certifikati

Ako imate pitanja ili vam je potreban savjet, slobodno nas kontaktirajte putem maila info@plus.hr

TEKST: Promo      FOTO: plus.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn