PROMO: Projektom „Zaželi, ostvari, djeluj!“ osigurano proširenje programa pomoći u kući na pleterničkom području

Datum objave: 09. 4. 2019. | Kategorija: Promo

PLETERNICA – Pleterničkoj udruzi Hrvatsko žensko društvo odobreno je financiranje projekta „Zaželi, ostvari, djeluj!“. Projekt u ukupnom iznosu od 4.038.178,82 kn u 100%-tnom iznosu financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu Otvorenog poziva Zaželi – program zapošljavanja, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Projekt provodi Hrvatsko žensko društvo na području 38 naselja Grada Pleternice, a u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje (HZZ) – Područnu ured Požega, Centrom za socijalnu skrb Požega (CZSS) i Gradom Pleternica. Uloga HZZ-a-PU Požega je pomoć pri identifikaciji nezaposlenih žena iz ciljane skupine, CZSS-a Požega identifikacija krajnjih korisnika, dok je uloga Grada Pleternice osiguranje tehničkih kapaciteta za provedbu kao i stalna podrška udruzi. Cilj projekta je omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada teže zapošljivoj skupini žena u ruralnom području.

Projektnim aktivnostima želi se povećati razina znanja i vještina ciljne skupine kako bi bila konkurentnija na tržištu rada u lokalnoj zajednici nakon završetka projekta te poticanje socijalne uključenosti i povećanje razine kvalitete života krajnjih korisnika. Zahvaljujući ovom projektu 28 nezaposlenih žene zaposlilo se na 24 mjeseca. Kroz program Pomoć u kući krajnjim korisnicima pružaju se sljedeće usluge: pomoć u dostavi namirnica, pripremi obroka u kućanstvima, održavanju stambenog prostora, brigu o higijeni, socijalnoj integraciji i slično. Zaposlene žene će svojim radom i aktivnostima znatno će poboljšati vlastite prilike i kvalitetu života starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. Prisutne je pozdravila predsjednica Hrvatskog ženskog društva gđa. Doroteja Valenta.

„Ponosna sam što smo uspjeli ovom projektu. Kroz partnerstvo s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Centrom za socijalnu skrb Požega i Gradom Pleternica zaposlili smo 28 dugotrajno nezaposlenih žena i olakšali svakodnevicu starijim i nemoćnim osobama. Drage žene, želim vam puno uspjeha u radu kroz program Pomoć u kući i sigurna sam da ćete stvoriti neke nove veze i nova prijateljstva koja će trajati do kraja života“. Zaposlenim ženama obratili su se i partneri projekta, rukovoditeljica Odjela za provođenje projekta Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područni ured Požega Martina Keller te ravnatelj Centra za socijalnu skrb Vjekoslav Potočanac, a posebne čestitke svojim sugrađankama uputila je gradonačelnica Antonija Jozić.

“Čast mi je biti danas s vama, čestitati vam te čestitati i Hrvatskom ženskom društvu, najaktivnijoj pleterničkoj udruzi po pitanju europskih projekata, na ovom najvećem projektu koji ste ostvarili – i po dužini trajanja i po financijskom iznosu. Da udruga ne radi tako kvalitetno sve ove godine, vrlo teško bi se netko odlučio dati četiri milijuna kuna udruzi koja će zaposliti 28 žena i koja će skrbiti o više od 150 korisnika. Ostavljate u Pleternici uistinu veliki trag i ponosna sam da surađujemo te da smo partneri na svim projektima,” rekla je gradonačelnica Jozić.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn