PROMO: PROJEKT „DOM ZDRAVLJA-CENTAR ZDRAVLJA“

Datum objave: 28. 12. 2017. | Kategorija: 034, Promo

dav

POŽEGA- Požeško-slavonska županija s partnerom Domom zdravlja Požeško-slavonske županije provodi projekt „Dom zdravlja-centar zdravlja“ KK.08.1.1.02.0008. Ukupna vrijednost projekta je 5.845.777,93 kuna, koji se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 4.968.911,24 kuna, a preostali iznos sufinancira Požeško-slavonska županija. Dio sredstava sufinancira se iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Razdoblje provedbe projekta je 30 mjeseci (od 01.11.2016. do 01.05.2019.). Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije-PANORA d.o.o prijavila je projekt na Javni poziv na dostavu projektnih prijedloga: Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“

Projektom „Dom zdravlja – centar zdravlja“ unaprijedit će se kvaliteta pružanja primarne zdravstvene zaštite na području Požeško-slavonske županije. Infrastrukturnim radovima i novom medicinsko-tehničkom opremom zdravstvenim radnicima će se osigurati primjereni uvjeti rada, a pacijentima pružiti kvalitetnija primarna zdravstvena zaštita koja uključuje više dijagnostičko-terapijskih postupaka na primarnoj razini. Također će se aktivnostima promicanja horizontalnih politika (pločama na Brailleovom pismu koje će biti postavljene na objektima Domova zdravlja Požeško-slavonske županije te edukaciji o promicanju ravnopravnosti i nediskriminaciji) doprinijeti jednakim mogućnostima i pristupačnosti zdravstvenih usluga za sve stanovnike na području Požeško-slavonske županije.

dav

Projekt obuhvaća nabavku 56 vrsta odnosno 278 komada opreme za ordinacije primarne zdravstvene zaštite (opću/obiteljsku medicinu, pedijatriju, dentalnu medicinu i ginekologiju) za Dom zdravlja Požeško-slavonske županije i 8 koncesionara primarne zdravstvene zaštite u Požeško-slavonskoj županiji. Projekt također obuhvaća manje infrastrukturne zahvate rekonstrukcije/adaptacije na 6 zgrada Doma zdravlja Požeško-slavonske županije (Velika, Lipik, Pakrac, Požega – Matije Gupca, Požega – Industrijska i Požega – Vukovarska). Provedbom projekta ostvarit će se smanjenje broja uputnica pružatelja primarne zdravstvene zaštite/skrbi u bolnice u depriviranim/izoliranim područjima Požeško-slavonske županije za 15% te će osigurati nova oprema za 46 pružatelja primarnih zdravstvenih usluga. Također će se povećati broj novih usluga primarne zdravstvene zaštite za 61 novu uslugu, a po završetku svih građevinskih radova bit će rekonstruirano/adaptirano 6 objekata Doma zdravlja Požeško-slavonske županije. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

sve

Sadržaj ovog materijala iskljućiva je odgovornost Požeško-slavonske županije

TEKST: promo      FOTO:promo

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn