PROMO: PROJEKT AktiBiz – Društveno poduzetništvo u službi održivog društva, zajednice i okoliša

Datum objave: 14. 6. 2022. | Kategorija: Promo

Projekt AktiBiz koji je pokrenula udruga Eko-Zadar u suradnji s udrugom Prospero i Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA kroz svoje aktivnosti okupio je hrvatske društvene poduzetnike u jedinstveni web katalog s ponudom proizvoda i usluga isključivo društvenih poduzetnika, a s ciljem umrežavanja i podizanja vidljivosti njihova djelovanja. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Korisnost društvenog poduzetništva za društvo neupitna je. Temelji se na principima održivog razvoja i idejama društvene pravednosti, socijalne jednakosti, solidarnosti, transparentnosti i demokratičnosti. Svojim pozitivnim djelovanjem, a kao dio ekonomskog sustava, društveno poduzetništvo mijenja zajednicu na bolje i rješava društvene probleme, prije svega probleme zapostavljenog i ugroženog dijela zajednice.

Klijanac i Pup – rasadnik dobre volje

Primjer takve društvene prakse temeljene na tim vrijednostima je projekt AktiBiz koji je pokrenula udruga Eko-Zadar u suradnji s udrugom Prospero i Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA. Projekt je kroz svoje aktivnosti okupio hrvatske društvene poduzetnike u jedinstveni web katalog s ponudom proizvoda i usluga isključivo društvenih poduzetnika, a s ciljem umrežavanja i podizanja vidljivosti djelovanja društvenih poduzetnika. Provedba projekta AktiBiz započela je 12. ožujka 2021. i trajat će dvije godine, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Njegova je ukupna vrijednost 938.219,95 HRK pri čemu, sufinanciranje EU-a iznosi 85% tj. 797.486,96 HRK dok ostatak sredstva osigurava državni proračun RH.

Socijalna zadruga MIVA ART podloga za igru

Koliko je društveno poduzetništvo korisno za zajednicu, dobro se vidi na primjerima već umreženih poduzetnika u okviru projekta. Socijalna Zadruga MIVA ART na području grada Belišća uspostavila je mrežu kvalitetnih socijalnih usluga te zaposlila osobe s invaliditetom.

Kalliopi.hr, Gračac_Glamur ljeto_ Održivo društvo d.o.o

Održivo društvo d.o.o nastalo je u Gračacu, a proizvodi radnu i kućnu obuću, cipele i ljetnu obuću od prirodnih materijala poput kože. Ono što je posebno zanimljivo je što svu obuću možete potpuno personalizirati po vlastitom ukusu počevši od boje, boje ispuna, visine.

Kalliopi.hr, Gračac_Glamur ljeto_ Održivo društvo d.o.o

Posebno je važno istaknuti da sva obuća ima anatomsko gazište što je izuzetno važno za zdravlje stopala i cjelokupnog organizma. Svoju obuću proizvode i za medicinske ustanove, urede, a osim što je u potpunosti hrvatski proizvod, kvaliteta je nenadmašna.

Svi znamo koliko je kopriva zdrava biljka za poboljšanje zdravlja, a da se ne koristi samo za čaj, dokazuje nam KopriVITA- društveno poduzeće iz Koprivnice koje proizvodi zanimljive proizvode od ove biljke poput slanih i slatkih delikatesa. Osim što znate da jedete ukusne proizvode, dodatan plus je što su zdravi i možete u njima uživati bez grižnje savjesti.

KopriVITA d.o.o_ Koprivnica

Ne preostaje vam ništa drugo do podržati i pronaći proizvode i usluge po svom ukusu i potrebama i kliknuti na drustveno-poduzetnistvo.eu!

 Sadržaj dokumenta isključiva je odgovornost udruge “Eko-Zadar”

TEKST: Promo                       FOTO: Promo

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn