PROMO: Predrag Livak: Revitalizacija Požeške gore, pametno drvo i Integrirani turistički proizvod perjanice su našeg programa

Datum objave: 18. 5. 2017. | Kategorija: Promo

n

POŽEGA – Predrag Livak, kandidat za gradonačelnika Požege zaista ide sličnim stopama velikog “seljaka” Stjepana Radića, koji je u svoje vrijeme svoje pristaše obilazio pješice. Naime, on je u nekoliko dana biciklom napravio više od 200 kilometara u obilasku Požege i prigradskih naselja.

“Nekoliko dana sam obilazio ljude i obavio puno razgovora sa svojim sugrađanima. Točno znam gdje se mogu izgraditi staze za bicikliste, a gdje ne. Na licu mjesta sam se uvjerio da je projekt “Revitalizacija Požeške gore” prijeko potreban, a koji uključuje asfaltiranje cesta prema svim selima na Požeškoj gori, uz izgradnju najmanje jedne pješačko-biciklističke staze uz cestu te nasipanje poljskih puteva. U naš projekt “Revitalizacija Požeške gore” uključeno je više korištenja Tematsko-poučne staze Sokola, sufinanciranje višegodišnjih nasada na terasama koje čine vinogradi i voćnjaci, sadnju stabala zbog hlada i postavljanje više klupa na Sokolovcu. Inače se bavim planinarenjem i biciklizmom te sam upoznat sa svim problemima, kako naših maratonaca kojima nedostaje staza za trčanje koje su i sigurne, tako i svih drugih putnika namjernika, izletnika i zaljubljenika u prirodu i zdrav način života,” naglasio je Livak.

Livak kaže kako je tim za suradnju sastavljen od široke lepeze ljudi svih dobi, razina obrazovanja i afiniteta. Jedan od kandidata za zamjenika gradonačelnika je liječnik specijalist fizikalne medicine Dejan Miščević, a drugi je dugogodišnji djelatnik Orljave, zaposlen na poslovima održavanja strojeva i dugogodišnji sindikalni povjerenik Krešimir Štefek. “U naš projekt “Revitalizacija Požeške gore” uključeno je više korištenja Tematsko-poučne staze Sokola, sufinanciranje višegodišnjih nasada na terasama koje čine vinogradi i voćnjaci, sadnju stabala zbog hlada i postavljanje više klupa na Sokolovcu,” dodaje Livak.

cesta

Ispričao je kako je obilazeći ljude u Požegi i prigradskim naseljima te pričajući s članovima i simpatizerima HSS-a i članovima i simpatizerima stranaka koalicije HSS – HNS i Hrvatski laburisti, uz podršku Stranke umirovljenika i s mnogim drugima, naišao na nezadovoljne ljude s dosta velikih i malih problema. “Jedan od tih je i uklonjeni asfalt u dužini od 20 metara između dva sela koji stoji više od mjesec dana, a vidio sam i ceste prema drugim naseljima u lošem stanju koje treba obnoviti. To je samo jedan mali dio problema naših sugrađana,” kaže Livak. Osvrnuo se i na mnoga predizborna obećanja raznih opcija kojih ne nedostaje u ovo predizborno vrijeme. “Cilj i svrha lokalne samouprave nije niti to zakonski može biti rješavanje nezaposlenosti i gladi. To je zadaća državne vlasti i tko kaže drukčije ili ne zna, ili laže. Lokalna uprava, kao i gradonačelnik može i mora osigurati sve uvjete za slobodan razvoj i poduzetničku klimu. Naravno, uz izdašne rezultate u apliciranju na natječaje prema fondovima Europske unije. Naš moto je: „Za Požegu bez kredita” – rezolutan je Livak.

Kaže kako su uz projekt “Revitalizacija Požeške gore” kao glavne ideje turističkog, a samim time i gospodarskog razvoja grada Požege, osmislili i mnoge druge projektne aktivnosti kao što je pametno drvo koje bi bilo “posađeno” blizu spomenika Tesli, a na kojem bi građani mogli puniti baterije svojih mobilnih uređaja, prijenosnih računala i električnih bicikala, odmoriti se na klupama oko drveta, te novi azil za napuštene životinje. “Projekt koji ću ovdje spomenuti je i Integrirani turistički proizvod. Radi se o tome da bi gost kupio objedinjenu kartu za tri požeška događaja, a to su Grgurevo, Festival jednominutnog filma i Aurea fest, a tu bi kartu mogao dijeliti drugima za drugi događaj, pričati o Požegi i njenim društvenim, povijesnim, turističkim i kulturnim vrijednostima.”

Ustvrdio je kako to sve skupa ne bi išlo bez izgradnje novih ili dogradnje postojećih  smještajnih kapaciteta za turiste koji bi posjećivali Požegu, i to za najmanje 80 osoba jer je sramota da Požega kao sjedište županije nema na jednom mjestu smještaj za autobus turista. “Kao posljednju, ali ne i najmanje bitnu stvar u bogatom programu bih spomenuo i to da kada postanem gradonačelnik planiram u proces donošenja odluka uključiti i dvije savjetnice koje će stvarno i raditi. Prva gospođa je Danka Tolić koja vodi vlastiti obrt knjigovodstveno-računovodstvenih poslova od 1998. godine. Ona bi bila zadužena za pomaganje u svladavanju problema malih i srednjih poduzetnika, za investicije i za pomoć poduzetnicima kod apliciranja na natječaje fondova Europske unije. Druga gospođa je Silvana Kordiš, supruga poginulog hrvatskog branitelja i predsjednica Udruge udovica poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Ona je predsjednica udruge od 2005. godine i teško da itko može biti kompetentniji za savjetnicu koja će se baviti problematikom braniteljske populacije, umirovljenika i udruga – zaključio je Livak.

TEKST: promo    FOTO: promo

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn