PROMO: PREDIZBORNI SKUP HDZ/HSS/HSU U KAPTOLU – Znanje i iskustvo ispred politike

Datum objave: 12. 5. 2017. | Kategorija: Promo

nnn

KAPTOL – Hrvatska demokratska zajednice i koalicijski partneri, Hrvatska seljačka stranka te Hrvatska stranka umirovljenika jučer su u dvorani doma Češke besede u Kaptolu održali svoj predizborni skup kako bi javnost upoznali s kanididatima na listi za Općinsko vijeće te s programom koji, oslonjen na već postignute rezultate, donosi planove za naredno četverogodišnje razdoblje.

Uvodnim riječima okupljene je pozdravio Damir Poljanac, predsjednik dosadašnjeg Općinskog vijeća, dok je zamjenik načelnika Josip Soudek (HSS), kandidat za tu dužnost i u narednom mandatu ukratko predstavio rad u protekle četiri godine.”Na računu općine danas je nešto više od milijun kuna. Novac je osiguran za buduće izborne pobjednike kao garancija kontinuiranog rada i nastavak provedbe mnogih već započetih projekata.  Nije bilo lako ove četiri godine – posla mnogo, a ruku malo, novca malo, a želja mnogo. Uz sve probleme, uz skromni proračun uspjeli smo nešto i napraviti. Vijeće nas je podržalo u svim našim idejama i zamislima ito ne samo vijećnici iz vlasti već i oporbeni, pa smo gotovo sve odluke odnosili jednoglasno.  Naša promidžba bio je upravo naš mandat.Naše znanje i iskustvo stavili smo ispred politike i tako kao lokalpatrioti vodili ovu općinu poput svog kućanstva. Državna revizija koja je kontrolirala naše poslovanje, dala nam je bezuvjetno mišljenje,  a po GONG-ovom istraživanju bili smo najtransparentnija općina naše županije. Ovo priznanje služilo nam je na čast i postalo nit vodilja u daljnjem radu,” naglasio je Soudek.

nn

Najzahtjevniji i najsloženiji projekt u prošlom mandatu bio je izgradnja sustava za Češljakovci i Golo Brdo. Sustav je danas u funkciji, a napravljeno je između ostalog i osam kilometara kanalizacijske mreže, pet kilometara vodovoda, obnovljeni su društven i vatrogasni domovi, gradili su igrališta, pomagali poljoprivrednicima, održavali ceste, gradili parkirališta te pomagali crkvi i realzirali niz projekata od manje ili veće financijske važnosti, naglasio je načelnik općine koji ide  po još jedan mandat, Mile Pavičić.”Naše djelovanje temelji se na razvoju općine, centralnog naselja Kaptol ali i svih ostalih devet naselja, što nije jednostavno uz skromni proračun od oko 3,5 milijuna kuna.No svake smo godine u nekom od naselja bar nešto odradili, naravno prateći prioritete i potrebe stanovništva. Najveći naglasak je bio na razvoju komunalne infrastrukture, a tako će biti i u budućem razdoblju, uz ulaganja u gospodarstvo, društvene djelatnosti i kulturu.  U ove četiri godine bilo je teško raditi u razdoblju do dolaska vlade Hrvatske demokratske zajednice, no sada imamo jednu vertikalu koja daje jamstvo za optimizam i uvjerenje u još bolji i plodonosniji rad, za politiku kontinuiteta i razvoja naše male općine,” naglasio je Pavičić. U narednom razdoblju planiraju završetak sustava pročišćavanja i odvodnje otpadnih voda naselja Kaptol i Komarovci, te Alilovci. Pripremaju se za korištenje sredstava Programa ruralnog razvoja ne samo u projektima sustava odvodnje  i vodovoda, već i za nerazvrstane ceste, a nedavno su prijavili i investiciju rekonstrukcije Trga Vilima Korajca, kapitalni projekt vrijedan četiri milijuna kuna. S velikom pozornošću prate i demografsku situaciju u naselju te se pripremaju i za izgradnju vrtića, a u skorije vrijeme uspostavit će i sustav stipendija učenicima koji dolaze iz socijalno ugroženih obitelji.U pripremi je i osuvremenjivanje javne rasvjete na način da će postojeće lampe zamijeniti sa štedljivijim modelom. U pripremi je i projekt za društveni dom u Češljakovcima, posljednji dom u vlasništvu općine koji još nije uređen, a ide i rekonstrukcija zgrada DVD Kaptol, te dogradnja vatrogasnog spremišta u Alilovcima. Tu je i razvoj turizma oslonjen na arhološka nalazišta iz Željeznog doba te Stari grad, lokacije koje imaju iznimnu vrijednost ali zahtjevaju i  dodatna ulaganja u njihovu praktičnu, turističku primjenu.

n

“Ono o čemu treba s posebnom pažnjom govoriti, svakako je gospodarstvo. Poljoprivredna smo općina, nemamo značajnih gospodarskih subjekata, ali moramo poboljšati situaciji. Zastali smo na projektu izgradnje Gospodarske zone, imamo svu dokumentaciju i zapeli smo na izdavanju Građevinske dozvole. Prošla je vlada Zorana Milanovića donijela odredbu kako se ne može graditi zona ako već ima gospodarska zona na udaljenosti manjoj od 20 kilometara i taj apsurd nas je do danas zaustavio. Čekamo dozvolu već tri godine i nadamo se kako će netko razuman to uvidjeti. Pokušat ćemo pronaći model pomaganja malih obrta i poduzeća kroz određene stimulacije  i pred nama je doista još puno posla, jer svako radno mjesto veliki je doprinos u našoj maloj sredini. Nastavit ćemo dalje, potrebno nam je samo vaše povjerenje jer mi znanje i iskustvo imamo, svatko novi tko bi došao, morao bi stjecati to znanje i iskustvo, a naše područje nema zato vremena,” poručio je Mile Pavičić potencijalnim biračima.

nnnn

Kandidate za načelnika i zamjenika te sve kandidate na listi, prigodnim riječima pozdravili su župan Alojz Tomašević, zamjenik župana Željko Jakopović te saborski zastupnik Franjo Lucić. Uz Milu Pavičića  na listi za članove općinskog vijeća nalaze se Mate Jurić iz Komarovaca, Dražen Čakalić iz Češljakovaca, Dario Lončarević iz  Kaptola, Željko Perić iz Ramanovaca, Zvonko Jurić iz Kaptola, Željko Haničar iz Kaptola, Denis Antolović iz Golog Brda, Marija Vuković iz Doljanovaca, Marija Ivanković iz Kaptola, Ivica Mijoković iz Podgorja i Damir Poljanac iz Kaptola.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn