PROMO: PODRŠKA DARIJU IVKOVIĆU (HDZ) – MINISTAR FINANCIJA U VELIKOJ: “Uz kvalitetne ideje i planove, pred ovim dijelom Slavonije su perspektivne godine”

Datum objave: 25. 5. 2021. | Kategorija: Promo

VELIKA – Želeći pružiti snažnu potporu kandidatu HDZ-a Dariju Ivkoviću za načelnika Općine, ali i još jednom podsjetiti na važnost svakog glasa i izlaznosti na izbore, Općinu Velika, u društvu nove županice  Antonije Jozić te predsjednika ŽO HDZ-e Požeško-slavonske županije i gradonačelnika Požege dr. Željka Glavića, posjetio je potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić.

S ciljem pružanja snažne stranačke potpore kandidatu HDZ-a za načelnika Općine, Dariju Ivkoviću, ali i podsjećanja na važnost izlaznosti i svakoga glasa, Općinu Velika, u društvu novoizabrane županice Požeško slavonske županije Antonije Jozić i gradonačelnika Požege, dr.Željka Glavića, posjetio je potpredsjednik Vlade i slavonski ministar financija Zdravko Marić. Stavljajući prioritet na razvoj gospodarstva ovog dijela Hrvatske, susret je organiziran u trenutno napuštenom prostoru nekadašnjeg proizvodnog pogona tvornice “Orljava”. Izražavajući dobrodošlicu uglednom gostu, HDZ-ov kandidat za čelnog čovjeka Općine tom je prigodom zahvalio na podršci rekavši kako je ona iznimna čast ali i poticaj za pobjedu u drugom krugu, što će, vjeruje mladi Dario Ivković, prepoznati i birači, jer, razlika u glasovima, rekao je, nije velika i itekako se može stići.”

Zadovoljstvo posjetom izrazio je i ministar koji je u Veliku stigao neposredno nakon primopredaje vlasti između donedavnog župana Alojza Tomaševića i novoizabrane, trenutno jedine županice u Hrvatskoj, Antonije Jozić.” Drago mi je što sam u prilici pružiti podršku našem kandidatu za čelnog čovjeka Općine Velika, prije svega stoga što je pred ovom ekipom, kako čujem, jako puno planova i ideja, koje znače i perspektivne godine pred nama, što će, siguran sam, u nedjelju, 30.svibnja, prepoznati i birači.” rekao je ministar Marić.

“Nismo slučajno na ovom mjestu koje bi, danas, sutra, uz dobre projekte, moglo prerasti u kvalitetan poduzetnički inkubator za što su već sada interes izrazile renomirane lokalne kompanije i investitori, kao i oni izvan granica županije. Sjajna je to stvar za dugoročni razvoj Općine i Županije u čemu ćemo, prepoznavajući potrebe i projekte sa značajnim lokalnim učinkom, u okviru fiskalnih i drugih mogućnosti, itekako pomoći, jer to je i uloga centralne države. Nastojali smo to i promjenom Zakona o financiranju jedinica lokalne i područne samouprave kojim je ostvaren značajan financijski efekt. Vidljivo je to, prije svega, iz perspektive poreza na dohodak, za što je, upravo Općina Velika ogledni primjer, obzirom da su u samo tri godine, gotovo udvostručili ukupna iznos prihoda-sa 6 na nešto više od 11 milijuna kuna, što je u konačnici, uz mogućnost usmjeravanja sredstava u infrastrukturne i komunalne projekte, a potom i na bolju apsorpciju europskih sredstava, i bila ideja fiskalne decentralizacije,” zaključio je ministar Marić.

Podršku Dariju Ivkoviću pružio je i predsjednik Županijskog odbora HDZ-e Požeško-slavonske županije i novoizabrani gradonačelnik Požege dr. Željko Glavić, osvrnuvši se i na “kuloarske priče” o postojanju dva HDZ-a, ali i kako je glas za protukandidata Hofmana glas za HDZ.

“Samo je jedan HDZ i jedan stranački kandidat za funkciju čelnog čovjeka Općine Velika, a to je Dario Ivković, što smo, vjerujem, dokazali i i u protekle četiri godine, rješavajući brojne probleme i uspješno konsolidirajući Općinu kako bi mirno mogla realizirati nove projekte i planove za nadolazeći mandat.”, zaključio je dr. Glavić, pozivajući još jednom birače da u nedjelju, 30. svibnja, daju glas kandidatu Ivkoviću.

TEKST: Simonida Tarbuk           FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn