PROMO: POČETNA KONFERENCIJA – Projekt energetske obnove zgrade Područne škole Trapari

Datum objave: 19. 12. 2017. | Kategorija: 034, Promo

n

TRAPARI – Danas je održana početna konferencija  projekta “Energetska obnova zgrade Područne škole Trapari”.  Projekt je vrijedan  do 482.258,72 kn, od čega Europski fond za regionalni razvoj financira do 257.742,88 kn, a ostatak preuzima Požeško-slavonska županija kao osnivač Škole, a rezultirat će uštedom toplinske energije za grijanje u iznosu od 57,92 posto u odnosu na stanje prije energetske obnove. Završetak projekta se očekuje do kraja rujna 2018. godine.

Nakon početne konferencije projekta energetske obnove Područne škole Rajsavac koja je održana prije nešto više od dva tjedna, došao je red i na Područnu školu Trapari. To su dva nova projekta koja je Osnovna škola „Mladost“ Jakšić uspješno prijavila na Javni poziv „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“, referentne oznake 4c1.3. Veliku pomoć pri formiranju i prijavi projektnog prijedloga dala je Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije – PANORA d.o.o., a Požeško-slavonska županija je podržala ovaj projekt pružajući financijsku pomoć u udjelu sufinanciranja koji se odnosi na Korisnika.

“Energetska obnova zgrade Područne škole Trapari obuhvaća izradu glavnog projekta energetske obnove, povećanje toplinske zaštite vanjskog zida, povećanje toplinske zaštite poda prema tlu, povećanje toplinske zaštite stropa prema negrijanom prostoru, izvedbu horizontalnih mjera za osobe s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću, stručni nadzor građenja, energetski pregled zgrade, izrada izvješća o energetskom pregledu i energetskog certifikata nakon provedene energetske obnove, promidžba i vidljivost projekta, upravljanje projektom i administracija te aktivnost stručne podrške Partnera. Partner na ovome projektu je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost,” naglasila je direktorica Panore Senka Horvat dodajući kako je OŠ Mladost Jakšić vrlo aktivna kada je u pitanju energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja i do sada su proveli pet projekata u područnim školama, a za sljedeći natječaj pripremaju i matičnu školu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ukupna vrijednost projekta iznosi do 482.258,72 kn, od čega Europski fond za regionalni razvoj financira do 257.742,88 kn, a ostatak preuzima Požeško-slavonska županija kao osnivač Škole. Škola se uz pomoć Panore prijavila i na Fond za sufinanciranje provedbe EU projekata koji je raspisao Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, od kojega je odobreno sufinanciranje u iznosu do 114.238,46 kn. Energetska obnova će rezultirati uštedom toplinske energije za grijanje u iznosu od 57,92% u odnosu na stanje prije energetske obnove, a zgrada će iz energetskog razreda F prijeći u energetski razred C. Ravnatelj OŠ Mladost Jakšić, Boško Obradović izrazio je zadovoljstvo što će uz dosadašnje tri područne škole još dvije doživjeti energetsku obnovu zgrada, a svoje zadovoljstvo zbog projekta izrazio je i zamjenik pleterničke gradonačelnice Domagoj Katić. Završetak projekta se očekuje do kraja rujna 2018. godine.

cerovacSKOLADOLLJE

TEKST: B. Miščević     FOTO: B. Miščević

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn