PROMO: PLUS HOSTING – Kako domena može poboljšati vašu online prisutnost

Datum objave: 20. 8. 2020. | Kategorija: Promo

Domena ne predstavlja samo ime vaše web stranice, ono je i vaša cjelokupna online osobnost. Zašto biste se držali uobičajenih pravila i odabrali neki od standardnih tld-ovima? Internet je toliko velik da imate bezbroj mogućnosti za najoriginalniju moguću domenu, koja će biti samo vaša! Vodeći hrvatski hosting Plus Hosting pružit će vam potrebnu pomoć.

Mnogi zaboravljaju i ne uzimaju ozbiljno prvi korak u stvaranju svog online identiteta – odabir domene. Domena ne predstavlja samo ime vaše web stranice, ono je i vaša cjelokupna online osobnost. Zašto biste se držali uobičajenih pravila i odabrali neki od standardnih tld-ovima? Internet je toliko velik da imate bezbroj mogućnosti za najoriginalniju moguću domenu, koja će biti samo vaša! Vodeći hrvatski hosting Plus Hosting pružit će vam potrebnu pomoć.

Zaboravite na stare dosadne .com domene!

Da, .com je najpoznatiji tld. Najlakši je za pamćenje i širenje vaše prisutnosti globalno, no isto tako je i najčešće korištena domena. Teško je odrediti točan broj web stranica na internetu, ali veliki dio završava sa .com ekstenzijom. Pokušajte biti kreativniji i odaberite domenu koja će vas odmaknuti od većine, i samim time osigurati da je vaše ime prepoznatljivo i lako pamtljivo.

Razmišljate lokalno, djelujte globalno!

Lokalne domene su svakako druga opcija kada je odabir vaše domene u pitanju. Domene vezane za geografsku lokaciju su odlične za lokalnu publiku, te su se pokazale kao vrlo bitna stavka kod SEO optimizacije. Ako kreativno kombinirate riječi, lokale domene mogu imati doseg i daleko izvan granica geografske lokacije. Dobra se kombinacija riječi može čak i podudarati s točnim pretraživanjem korisnika, i tako poboljšati vaše Google rezultate pomoću organskog pretraživanja. Također, ne morate koristiti točnu domenu zemlje iz koje dolazite. Bitnije je tržište koje ciljate. Ukoliko vam to odgovara, možete koristiti i domenu neke druge države, npr Njemačke.

Osim konvencionalnih ekstenzija domena, postoje i cijeli niz drugih, egzotičnih tld-ova koje možete zakupiti. Ukoliko niste sigurni koja domena vam najviše odgovara, krenite sa svojim brendom. Umjesto da stavite točku odmah iza imena brenda, probajte je pomaknuti 2 ili 3 slova prije kraja i na taj način iskoristiti domenu kao dio imena. Tako će vaša domena biti jedinstvena i samo za vas, a i pomoći će kod bolje prepoznatljivosti vašeg brenda.

U svojoj želji za poboljšanjem vaše online prisutnosti, potrebno je samo osloboditi svoj um i razmišljati nekonvencionalno. Uvijek možete platiti kako bi se vaša stranica pojavila na boljoj poziciji u online pretragama ili na društvenim mrežama, no mi vjerujemo da je dovoljno krenuti ispravno, što će vam omogućiti da privučete pažnju i bez trošenja dodatnog novca na SEO.
Ako imate pitanja ili vam je potreban savjet, slobodno nas kontaktirajte putem maila info@plus.hr

TEKST: Promo    FOTO: Promo

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn