PROMO: PLUS HOSTING – Hr. domene

Datum objave: 21. 12. 2021. | Kategorija: Promo

.hr domena je nacionalna domena Hrvatske pod upravljanjem CARNet-a (Hrvatske akademske i istraživačke mreže). CARNet donosi pravilnike i procedure u vezi administracije i registracije .hr domena koje ovlašteni registrari i korisnici moraju poštovati.Postoje dvije vrste .hr domena – besplatne i naplatne. Znate li razliku?

Koja je razlika između naplatne i besplatne .hr domene?
Kao što već i sam naziv domena govori, besplatne domene se ne naplaćuju i pod direktnom su administracijom samih korisnika/vlasnika domena koji ih registriraju na CARNet-u.
Naplatne domene se naplaćuju na godišnjoj razini i pod administracijom su ovlaštenih registrara – DHH d.o.o. je jedan od njih.

Besplatne .hr domene

Uvjeti registracije besplatne domene za pravne osobe i obrte su da je naziv željene domene jednak nazivu tvrtke ili obrta. Ako želite besplatnu .hr domenu s ekstenzijom from.hr ili iz.hr uvjet je da je domena oblika ime-prezime.from.hr ili ime-prezime.iz.hr.

Iako je domena besplatna, jednom godišnje ju je potrebno obnoviti. 30 dana prije isteka domene će na vlasničku email adresu navedenu u registru stići obavijest i upute za produžavanje domene. Ukoliko domenu ne produžite, bit će automatski deaktivirana 15 dana nakon isteka, a 30 dana nakon i obrisana.

Naplatne .hr domene

Sve ostale željene (i slobodne) nazive možete zakupiti preko Plus Hostinga, a cijene svih dostupnih domena možete provjeriti na našoj stranici https://plus.hr/.

Na naplatnim domenama registriranim preko nas mi vršimo izmjene koje korisnik zatraži te u njihovo ime produžujemo domene.

Slobodno nas kontaktirajte na info@plus.hr ako imate ikakvih pitanja oko .hr domena.

TEKST: Promo        FOTO: Promo

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn