PROMO: PLUS HOSTIGN – Zašto je dobro domenu obnoviti prije isteka?

Datum objave: 20. 1. 2021. | Kategorija: Promo

Domene su esencijalni dio svake web stranice i nužne su da bi one funkcionirale. Uz web stranicu nerijetko se veže i mail adresa i vrlo je bitno domenu obnoviti na vrijeme kako web stranica i mailovi ne bi prestali funkcionirati, savjetuje Plus hosting

[VAŽNO] Prestankom rada domene, prestaje raditi web stranica i mailovi vezani za domenu. Primjer: domena je plus.hr i istekom domene prestaje raditi web stranica plus.hr i mailovi @plus.hr.
Najveća posljedica neobnavljanja domene je njen gubitak i zakup od treće strane. Jednom kada je zakupi netko drugi, postaje nemoguće dobiti je natrag, kao i identitet vezan uz domenu koji ste godinama gradili. Također dolazi i do pada pozicije na Google-u i dokazano je da rezultati pretraživanja padaju za 30% u samo 6 sati ne-funkcioniranja stranice (downtime-a).

Kako izgleda životni vijek domene ?
Domene se registriraju na minimalni period od 1 godine, do maksimalnih 10 godina.
U slučaju da ne želite ili ste zaboravili obnoviti domenu, domena prestaje funkcionirati 1 dan nakon isteka.
Nakon 30-45 dana od isteka, domena ulazi u tzv. redemption period iz kojeg je i dalje moguće obnoviti domenu za trenutnog vlasnika, ali po znatno višoj cijeni , jer naknadu za izvlačenje domene iz redemption perioda dodatno naplaćuju vrhovni registri domena.

U redemption periodu domena ostaje sljedećih 30 dana nakon čega ulazi u period brisanja: PendingDelete u kojem je više nije moguće produžiti te se čeka brisanje. Ako je domena zvučna, lovci na domene vrlo vjerojatno čekaju priliku da domenu „ugrabe“ i postoji vrlo velika mogućnost da ćete ostati bez nje.

Zaključak
Pustiti domenu da istekne imat će neželjene posljedice na poslovanje i ugled vaše tvrtke. Osim što ćete imati dodatne troškove oko produženja, dodatnu štetu napravit će i pad u ratingu stranice i ne funkcioniranje mailova što su sve dobri razlozi da domena bude obnovljena na vrijeme.

Provjerite našu ponudu domena na: https://www.plus.hr/domene/
Plus Hosting u ponudi ima više od 200 različitih TLD-ova.
Kontaktirajte nas putem maila info@plus.hr kako bismo vam mogli poslati ponudu ili dati više detalja po potrebi.

IZVOR: plus.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn