PROMO: PLETERNICA – Grad u kojem je lijepo biti mlad!

Datum objave: 13. 5. 2021. | Kategorija: Promo

PLETERNICA – Pleternica je “mladi” grad i grad za mlade čiji su nositelji uporište za društveni i gospodarski napredak tražili u sinergiji s mladima i mladim obiteljima. Sada su postignuti preduvjeti za napredak i pogodna gospodarska klima u kojoj svaka inovativna ideja može biti plasirana i institucijski podržana. Marija Šarić (HDZ) taj je put prošla kao mlada direktorica Plinka i razvila senzibilitet za prepoznavanje korisnih i prihvatljivih rješenja. Snagom autoriteta gradonačelnice i vašim bi idejama dala novi zamah! Zato Marija!

Pleternica je „mladi“ grad i grad za mlade. Grad je doživio prosperitet koji su ostvarili njegovi mladi stanovnici (treba istaknuti da je prva gradonačelnica tu funkciju preuzela veoma mlada). Uporište za društveni i gospodarski napredak njegovi su nositelji tražili u sinergiji s mladima i mladim obiteljima da bi djeca mogla sretno odrastati, a stariji zasluženo mirno odmarati. Sada su postignuti preduvjeti za napredak, stvorena je pogodna gospodarska klima u kojoj svaka inovativna ideja može biti plasirana i institucijski podržana od grada.

Marija Šarić je taj put osobno prošla kao mlada direktorica PLINK-a i razvila senzibilitet za prepoznavanje korisnih i prihvatljivih rješenja. Snagom autoriteta gradonačelnice i vašim bi idejama dala novi zamah!

Zašto Marija?
Što Pleternica nije imala, a sada ima ili će uskoro imati?

Uređeni su sportski tereni ŠNK „Slavija“ (hipodrom i središnji teren) i odbojkaško igralište (u suradnji s udrugom „Mladi za mlade Pleternice“), zatim dječja igrališta u mjesnim odborima Blacko, Gradec, Frkljevci, Brodski Drenovac, Vesela, Zagrađe, Buk i Pleternica – Grbavica te nedavno, Novoselci, Viškovci, Kuzmica, Bilice i Pleternica.

Grad sufinancira aktivnosti za djecu i mlade – mažoretkinje, tenis, nogomet, plesnu sekciju „Cvjetići glazbe“, dječje sekcije KUD-ova i radionice u knjižnici. Volonteri zaslužuju posebnu potporu i Grad je, s udrugom „Radost“, osnovao Volonterski centar, a s udrugom „Osmjeh“ nastavio njegov rad te osigurao sredstva za stručne suradnike (logoped, fizioterapeut) i opremio senzornu sobu u DV „Tratinčica“, za djecu s poteškoćama. Studentima su osigurane stipendije, a u tijeku je i poticanje rješavanja stambenih pitanja za mlade. Program razvoja gospodarstva grad realizira potporama mladim poduzetnicima početnicima i izradom poslovnih planova samozapošljavanja.

Na mladima svijet O(p)staje!
Zato Marija!

IZVOR: Promo

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn