PROMO: OPG SOKIĆ CERNIK – Pazi što jedeš i biraj hranu s pravom pričom!

Datum objave: 06. 11. 2016. | Kategorija: Promo

n

CERNIK – Smjestiti prirodu, njene boje, okuse i mirise na tanjur, nije ni malo lak posao. Potrebno je za to puno znanja, doslovnog lutanja, ali i gubljenja, pa malo samostalnog kuhinjskog kemijanja, ali i dobar gastronomski ukus. Na sreću, kod Slavonaca, to nekako uvijek ide u paru. Znali su to i Cerničani, Zdravko i Vera Sokić  kada su dvije svoje životne strasti-ljubav prema prirodi i hrani, odlučili pretvoriti u posao i dokazati nam kako je zdravo i fino. Još kad je domaće….“Zeleno, što volim zeleno“, ponovio bi i veliki Lorca da je samo koji put probao njihove rezance „u boji“.

Povratak prirodi nije samo suvremeni trend. Riječ je o uvjerenju, filozofiji i stilu života koji nam nudi zdravlje, vitalnost i dugovječnost, ali i vraća počecima.Jer, sve što nam je potrebno nalazi se svuda oko nas. Osim toga, ono smo što jedemo. Još kada imate sreću da su priroda i sva njena bogatstva u vašoj neposrednoj blizini, a svijest o kvalitetnoj, domaćoj „ hrani s licem“, potpuno ekološkoj i pripremljenoj na način kako su to radile naše bake, sve veća, zelena priča postaje pun pogodak.Uvjerili su se u to i Sokići, entuzijasti i kreativci, zaljubljenici u hranu s okusom i pričom, koji posljednjih pet godina, ekološki osviještenim kupcima iz cijele Hrvatske, donose „prirodu na tanjuru“. Znajući kako je u svemu, pa tako i u priči o okusima, važno ponuditi alternativu, porijeklo i zdravstvenu vrijednost proizovoda koji konzumiramo, ali i uspostaviti prisan odnos s kupcem, nudeći mu, uz vrhunski proizvod, priču o njegovom porijeklu, ali i pokoji koristan savjet i ukusan recept, svoja su mala-velika gastronomska blaga najprije počeli nuditi po sajmovima i takozvanim solidarnim ekološkim tržnicama, konceptu posebno razvijenom po Istri. I shvatili kako, uistinu, imaju proizvod koji je pun pogodak! Posebno kada je riječ o sasvim jedinstvenoj tjestenini koja je posljednjih godina, postala istinski brend male cerničke„home made tvornice“ koja djeluje u skladu s prirodom.

nn

Zahvaljujući kreativnosti glavne majstorice, ali i iznimnom poznavanju šumskog blaga, sve one kojima je važno hraniti se zdravo, ali i uživati u „hrani s licem“, Sokići redovito opskrbljuju svojim živopisnim rezancima s vrganjima, mrkim trubačama, medvjeđim lukom, koprivom i paprikom, a od nedavno, prateći trendove takozvane gastronomske fuzije, koja koristi i egzotične začine, i rezancima s kurkumom.Da bi stvar postala privlačna i klincima, osmislili su i rezance s kakaom, u kojima se gušta kao u najboljem desertu. Priča o tjestenini, vrlo je brzo prerasla i u priču o zimnici, koju Sokići pripremaju onako kako se to od pamtivjeka radi u Slavoniji-koristeći stare recpture bez imalo kemijskih dodataka, ali i voće i povrće ubrano ravno iz vrta. Ukoliko nisu na sajmovima diljem Hrvatske, a posebno u Istri, njihove proizvode možete pronaći u nekolicini zagrebačkih prodavaonica zdrave hrane, ali i u nekoliko restorana glavnog grada.

s16

Osim toga, želeći uvijek biti tu za svoje vjerne kupce ( jer, budite sigurni, Sokićima ćete se, poželjeti vratiti već nakon prve kupnje), po svoju porciju zdravlja, prirode i istinski dobrog ukusa možete navratiti i u Cernik, gdje će vas ugostiti kraljevski, s domaćom „šljivom“ i ugodnim razgovorom. Jedna takva ekipa iz Daruvara, vođena isključivo usmenom predajom i dobrom preporukom, navratila je i prilikom našeg razgovora.Stoga, želite li biti sigurni odakle dolazi hrana koju ćete već sutra poslužiti za ručak, navratite u Cernik, u Požešku ulicu 78., ili okrenite broj 099/ 242 8140. Ili, iskoristite najbolje od Sokića i uvjerite se u čuvenu slavonsku gostoljubivost. Samo pitajte za Zdravu, nema onoga tko ga ne zna. I dobro došli u zeleni gastro užitak! Više informacija potražite na facebook stranici.

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: OPG Sokić facebook

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn