PROMO : ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA – Energetska obnova Područne škole Pavlovci

Datum objave: 15. 12. 2017. | Kategorija: 034, Promo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PAVLOVCI – Nakon početne konferencije projekta energetske obnove Područne škole Skenderovci koja je održana prošli tjedan, došao je red i na Područnu školu Pavlovci. Dva su to projekta koja su uspješno prijavljena na Javni poziv „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“, referentne oznake 4c1.3. Veliku pomoć pri formiranju i prijavi projektnog prijedloga dala je Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije – PANORA d.o.o., a Požeško-slavonska županija je podržala ovaj projekt pružajući financijsku pomoć u udjelu sufinanciranja koji se odnosi na Korisnika.

“Energetska obnova zgrade Područne škole Pavlovci obuhvaća izradu glavnog projekta energetske obnove, povećanje toplinske zaštite vanjskog zida, povećanje toplinske zaštite stropa prema negrijanom prostoru, zamjenu vanjske stolarije, ugradnju novog visokoučinkovitog sustava grijanja, zamjenu unutarnje rasvjete učinkovitijom, stručni nadzor građenja, energetski pregled zgrade, izradu izvješća o energetskom pregledu zgrade i energetskog certifikata nakon provedene energetske obnove, promidžbu i vidljivost projekta, upravljanje projektom i administraciju te aktivnosti stručne podrške Partnera. Partner na ovome projektu je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost”, rekla je direktorica razvojne agencije Panora, Senka Horvat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ukupna vrijednost projekta iznosi do 534.216,08 kn, od čega Europski fond za regionalni razvoj financira do 297.391,87 kn, a ostatak preuzima Požeško-slavonska županija kao osnivač Škole. Škola se uz pomoć Panore prijavila i na Fond za sufinanciranje provedbe EU projekata koji je raspisao Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, od kojega je odobreno sufinanciranje u iznosu do 130.967,71 kn.

Energetska obnova će rezultirati uštedom toplinske energije za grijanje u iznosu od 70,23% u odnosu na stanje prije energetske obnove, a zgrada će iz energetskog razreda E prijeći u energetski razred C. Završetak projekta se očekuje do kraja lipnja 2018. godine.
cerovacSKOLADOLLJE

TEKST: B. Miščević      FOTO: B. Miščević

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn