PROMO: OBRT MAĐO i Dražen Madžarević – Život s tradicijom i od tradicije

Datum objave: 26. 8. 2017. | Kategorija: 034, Promo

m1

REŠETARI/POŽEGA – I dok su s jeseni čuvari tradicije, oduvijek odlazili u Vinkovce, krajem kolovoza već desetljećima, sve ceste vode prema Zlatnoj dolini. Dani su to Aurea festa, dani kada Požega, u maniri pravog domaćina, otvara vrata grada svima, široko poput slavonskih avlija. Poziv je prihvatio i Dražen Madžarević, zaljubljenik u konje, vlasnik Obrta Mađo iz Rešetara kraj Nove Gradiške.

Jer, nakon novogradiškog Glazbenog ljeta, do Aurea festa, taman je dovoljno vremena. I konji će se odmoriti, pa biti spremni dijeliti svu svoju čaroliju s onima najmlađima, ali i onima malo većima. Jer, teško je ostati hladan na tu energiju i ne pokazati u pjesmama opjevanu tajnu vezu Slavonca i konja. Veza je to koju živi Dražen Madžarević, strast kojom je zarazio i ostatak obitelji, razlog zašto Udruga „Konji bili, konji vrani“ , čiji je Mađo predsjednik, svakoga lipnja u Novoj Gradiški organizira Kombinirani kup RH, ali i način na koji se čuva tradicija. Pokazat će to Mađo i Požežanima i svim njihovim gostima u dane Auera festa i teško da će, onako elegantan, okićen slamnatim šeširom i vrancima, upravljajući baroknom kočijom, ostati nezapažen.

madjo

Osim prilike za otmjeni đir kočijom, svim zaljubljenicima u tradiciju, kao i onima modno osviještenima, Madžarević će ponuditi i mogućnost da se obuku u Slavoniju, jer, zna se kako se oduvijek stizalo na sajam- prepun robe, na konjima. Rukotvorine OBRTA MAĐO   dobro će se uklopiti u festivalsko šarenilo, stoga, razveselite se i razmazite najboljim slavonskim krpicama. Na kraju krajeva, ove će se jeseni, tvrde modni znalci, nositi etno. Zna Mađo posao…

TEKST: S. T.       FOTO: D. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn