PROMO: NOVA ORTOPEDIJA – „Nema razloga da žene i nakon operacije ne žive punim i kvalitetnim životom jer je karcinom dojke bolest koju je danas moguće pobijediti“

Datum objave: 24. 2. 2018. | Kategorija: 034, Promo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

POŽEGA/NOVA GRADIŠKA – Nova ortopedija d.o.o. Zagreb osnovana je 1960. godine i jedna je od prvih ortopedskih tvrtki u Hrvatskoj. Danas je jedno od vodećih ortopedsko – proizvodnih poduzeća u Republici Hrvatskoj s najširim asortimanom proizvodnje ortopedskih pomagala. Na našem su području dvije poslovnice, ona u Novoj Gradišci i ona u Požegi. U proizvodnom i prodajnom asortimanu Nove ortopedije možete naći sve vrste ortopedskih pomagala, a u poslovnicama će stručni radnici vrhunskom tehnologijom prilagoditi Vašim potrebama svako pomagalo. Više nam je rekao voditelj regije Slavonija Mario Rezo.

U svom asortimanu Nova ortopedija nudi i vlasulje, vrhunske estetske izvedbe i kvalitete. Nažalost, kaže voditelj Rezo, vlasulje su pomagalo koje je vrlo traženo jer sve je veća učestalost zloćudnih bolesti u populaciji, a u procesu liječenja neizostavna je  kemoterapija. “Svjedoci smo, u današnje vrijeme, sve veće učestalosti zloćudnih bolesti u populaciji, a jedan od najčešćih je sve prisutniji zloćudni tumor ili karcinom dojke u žena. Zabrinjavajuća činjenica je da se tumor javlja u sve mlađoj i mlađoj životnoj dobi, ponekad čak i kod djevojaka mlađih od 20 godina, osobito ako je netko od ženskih članova obitelji također bolovao od karcinoma dojke. Rak dojke je najčešća zloćudna (maligna) bolest u žena. U oko 80% novih slučajeva bolest bude otkrivena u fazi ranog raka, a oko 20% u trenutku postavljanja dijagnoze bolest već bude u uznapredovaloj fazi. Prema podacima Registra za rak, Zavoda za javno zdravstvo Republike Hrvatske  godišnje od raka dojke oboli preko 2500 žena”, objašnjava Rezo.

no

Dodaje kako veliku ulogu u ranom otkrivanju bolesti ima redoviti, barem jednom tjedno izvedeni, samopregled dojki. Sretna okolnost je da se napretkom medicine i razvijenom sviješću o bolesti među ljudima zloćudni karcinom dojke otkriva u vrlo ranim fazama, kada je moguće postići izlječenje bolesti bilo operacijom, zračenjem ili kemoterapijom, odnosno kombinacijom tih načina liječenja. Nekada je jedini način mastektomija, odnosno djelomično ili potpuno uklanjanje dojke. “Naša javnost je u zadnjih nekoliko godina informirana o važnosti samopregleda dojki, redovitih periodičkih mamografskih pregleda, te važnosti ranog otkrivanja i mogućnosti uspješnog liječenja. Na žalost puno manje su mastektomirane žene informirane o potrebi obaveznog provođenja fizikalne terapije nakon operacije. Bolesnice osim grudnjaka i proteze na mjestu odstranjene dojke, na teret HZZO-a imaju pravo i na dva elastično-kompresivna terapijska rukava godišnje. Moja preporuka je da rukav uvijek bude s rukavicom do prstiju. Rukav vrši kompresiju na ruku i smanjuje oticanje na komprimiranom području, ali ponekad tada dođe do jačeg oticanja dijela šake ispod rukava, na području od ručnog zgloba do prstiju. Rukav je potrebno nositi danju, a noću se skida. Pri prvoj primjeni rukava nakon operacije bolesnica se mora postepeno priviknuti na rukav, te ga prvo vrijeme nositi kraće vrijeme 1-2 h dnevno, a zatim postepeno produžiti vrijeme nošenja dok se ne postigne cijeli dan”, savjetuje Rezo.

Kaže kako pacijentice često imaju otpor prema hidrogimnastici i “otkrivanju” pred drugim ljudima u kupaćem kostimu.”Na sreću, danas postoje i lijepi prikladni kupaći kostimi za žene s operiranom dojkom, koje imaju predviđeni pretinac u koji se ulaže proteza dojke. Tako pacijentice mogu ići na plivanje i hidrogimnastiku bez straha da će biti upadljive ili da će biti vidljivo da su operirale dojku, što ima veliku psihološku važnost. Dolaskom u jednu od naših poslovnica, pacijenticu preuzima stručna djelatnica koja će Vam, u za to posebno odvojenom prostoru, u privatnosti pomoći oko odabira prikladnih grudnjaka za mastektomirane žene koji se izgledom ne razlikuju od onih prije operacije, a cijenom ne odskaču od kvalitetnih običnih grudnjaka”, pojašnjava Rezo.

O tome koja će se metoda odstranjenja tumora provesti, kao i daljnje liječenje zračenjem i kemoterapijom ovisi o vrsti i proširenosti tumora. Opće je poznato da djelovanjem kemoterapije dolazi do opadanja kose. U asortimanu Nove ortopedije su i vrlo kvalitetne vlasulje od prirodnih materijala. “Vlasulje “Kirsten”, Vicky” i “Sabine” su vlasulje na listi HZZO – a koje kod nas možete dobiti preko doznake liječnika. Vrhunske su kvalitete i estetske izvedbe, a naravno, ima i ogroman izbor vlasulja uz nadoplatu.

V 1 V2

U ponudi su također i dodatci: stalak za vlasulje, četka, šampon, regenerator i lak za vlasulje.
V3 V4

“Nema razloga da žene i nakon operacije dojke, kemoterapije i zračenja ne žive punim i kvalitetnim životom, jer na svu sreću karcinom dojke je bolest koju je danas moguće pobijediti. Dopustite da Vam Nova ortopedija u tome pomogne”, zaključio je Rezo.

Imate li zdravstvenih poteškoća ili Vam samo treba savjet oko ortopedskih pomagala, s punim se povjerenjem obratite djelatnicima Nove ortopedije. Ovdje ćemo navesti samo dio širokog asortimana ortopedskih pomagala, a to su: prsne proteze i grudnjaci nakon amputacije, vlasulje i turbani, elektromotorni bolesnički kreveti s trapezom, nepropusne gumirane plahte, nasloni za bolesnike, tlakomjeri i TENS uređaji. Tu su i ortopedske cipele i ulošci po mjeri, invalidska kolica na ručni i elektromotorni pogon, štake i hodalice, cjelokupni antidekubitalni i toaletni program, sve vrste ortoza i steznika za cijelo tijelo, proteze za ruke i noge, trbušni i kilni pojasevi, program inkontinencije (pelene, ulošci) i drugo. Vrše i popravke ortopedskih cipela i ugradnju uložaka te popravljaju sva rehabilitacijska i ortopedska pomagala.

Poslovnice Nove ortopedije rade od ponedjeljka do petka od 7 do 15 sati, a nalaze se u Novoj Gradišci na adresi Strossmayerova 4 i u Požegi u Ulici Stjepana Radića 27. Brojevi telefona i mobitela za Novu Gradišku su: 035/330-497 te 091/461-2022, a za Požegu 034/273-510 i 091/4612-024. Posjetite i web stranicu novaortopedija.hr

TEKST: B.M.     FOTO: PROMO

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn