PROMO: NEZAVISNA LISTA VINKO GRGIĆ ZA NOVU GRADIŠKU – Tko kreira razvoj, s “Gradom u srcu” misli na budućnost!

Datum objave: 13. 5. 2021. | Kategorija: Promo

NOVA GRADIŠKA – Nakon pobjede na izvanrednim izborima 2016., a potom i potvrde 2017., Vinko Grgić, saborski zastupnik i nositelj Nezavisne liste, u nedjelju će, 16.svibnja, od birača tražiti povjerenje za novi gradonačelnički mandat, vjerujući kako su za nastavak, uz realizirana obećanja i brojne kraju privedene uspješne projekte, dovoljni hrabrost, volja i vizija. Jer grad je, smatraju u Grgićevom timu – energija koju kreiraju svi njegovi stanovnici, jedina prihvatljiva ideologija i zajednička odgovornost.

I dok smo, učeći se demokraciji, posljednjih desetljeća, glasali uglavnom srcem i emocijama ne kažnjavajući izabrane predstavnike za neučinjeno, stvari se, čini se, polako mijenjaju. Posebno je to izraženo na lokalnim izborima jer o njima, za razliku od onih nacionalnih na kojima se sučeljavaju politički i ini svjetonazori, ovisi kvaliteta našeg svakodnevnog života. Moto je to i Vinka Grgića, saborskog zastupnika i nezavisnog kandidata koji će, zajedno s listom, s “Gradom u srcu” u nedjelju, 16. svibnja, od birača tražiti povjerenje za novi gradonačelnički mandat. Jer, zahvaljujući obećanim, ali i realiziranim projektima od 2016. do 2020. godine, Nova Gradiška je promijenila trendove, izgrađujući se u grad kakav žele svi njegovi stanovnici.

Nakon pobjede na izvanrednim izborima 2016., a potom i potvrde 2017., Vinko Grgić, saborski zastupnik i nositelj Nezavisne liste, u nedjelju će, 16.svibnja, od birača tražiti povjerenje za novi gradonačelnički mandat, vjerujući kako su za nastavak, uz realizirana obećanja i brojne kraju privedene uspješne projekte, dovoljni hrabrost, volja i vizija. Jer grad je, smatraju u Grgićevom timu – energija koju kreiraju svi njegovi stanovnici, jedina prihvatljiva ideologija i zajednička odgovornost.

Pod sloganom “Grad u srcu”, s “hipotekom” od gotovo 120 završenih projekata u prvom četverogodišnjem mandatu, značajno promijenjenom vizurom grada, te, prije svega, novim, pozitivnim trendovima i energijom, kandidat za gradonačelnika Nove Gradiške pred sugrađane izlazi s ambicioznim programom od 111 projekata, vjerujući kako je sve ono do sada odrađeno jamac za novo, jednako uspješno razdoblje na čelu Grada. Uz promijenjenu statistiku koja se prije svega odnosi na broj zaposlenih i nezaposlenih, zamah gospodarstva, novi investicijski ciklus, nacionalno i regionalno sve prepoznatljiviju i uspješniju poslovnu zonu, vidljivo je to i kroz veliki broj manjih i većih projekata koji svakodnevni život Novogradiščana čine kvalitetnijim i ugodnijim.

Uz uređenje grada i obnovljena pročelja zgrada, u prilog tome govori i komunalna i prometna infrastruktura, novi kružni tokovi na, donedavno, neuralgičnim gradskim točkama, a onda i uređenje gradskog parka, novog, starog omiljenog mjesta svih generacija, zelene oaze i velike pozornice na otvorenom. Suvremenoj vizuri užeg gradskog središta svakako doprinosi i Slavonski dućan, sjajna turističko-gospodarska priča koja je uz novogradiške, okupila i male proizvođače i obrtnike iz susjednih općina, pozicionirajući se kao omiljena adresa stranih i domaćih gastro nomada.

Priča tu ne staje, jer, uz podršku birača, za naredno mandatno razdoblje, u planu je još puno toga, poput rekonstrukcije i dogradnje zgrade gradske uprave, ulice Slavonskih graničara i Cvjetnog trga, izgradnje studentskog kampusa. Vjerujući kako društveni događaji povezuju zajednicu i čine je živom, ali i kako Nova Gradiška ima sve predispozicije da postane prepoznatljiva turistička točka na kontinentalnoj karti Hrvatske, posljednjih je godina učinjeno puno na kulturnoj slici Grada. Uz novi reprezentativni prostor Turističke zajednice smješten u staroj, povijesno zaštićenoj, gradskoj jezgri, u prilog tome govore i sve kvalitetnije tradicionalne, ali i nove gradske manifestacije, poput Novogradiškog glazbenog ljeta, Adventa u našem gradu, Grah festa i Čobanijade, festivala Bljesku u čast, a jačanju kulturne scene i slike grada, zasigurno su doprinijeli i novo kino, kao i obnovljeni prostor Doma kulture i Gradskog muzeja, a svoj su prostor, nakon puno godina i otpora, dobili i mladi, uređenjem Ljetne pozornice.

Kako je grad bez sporta i sportskih sadržaja grad bez duše, jer, sport nas jača i uči fair playu, kontroli i uvažavanju protivnika, proteklih četiri godine, grad je obogaćen brojnim takvim mjestima. Od skate parka, sportsko-rekreativnog centra Ivo Petranović, teniskih terena, prostora NK Sloga, tu su i brojna dječja igrališta-na Urijama, Slavči,. Ljupini i Prvči, ulici kralja Zvonimira i u gradskom parku. Shvaćajući kako bez ulaganja i strateškog planiranja gospodarstva nema ni napretka, ali i kako je za dobre stvari potrebno vrijeme i kontinuitet, posljednjih je godina prioritet stavljen na izgradnju i kvalitetno pozicioniranje industrijske zone, otvaranje novih pogona, radna mjesta i modernu infrastrukturu, zahvaljujući otvorenosti i vezama s domaćim, ali i prekograničnim stručnjacima i partnerima.

Uz realizaciju obećanog prije četiri godine, 77 projekata koji su, trudom, predanošću i znanjem gradske vlasti “narasle” na nJih 120, potvrđuje to i podatak kako je od milijardu i petsto milijuna kuna koliko je u posljednjih nekoliko godina iskoristila Brodsko posavska županija, više od 50 posto stiglo upravo u Novu Gradišku. Na ponos Novogradiščanima svakako je i projekt Tehnološkog inkubatora vrijedan 30 milijuna kuna-mjesto novih ideja i poslova nadomak autoceste i graničnog prijelaza, ali i dio priče koja Novu Gradišku u narednom mandatnom razdoblju, tek treba učiniti prepoznatljivom investicijsko-istraživačkom destinacijom i samoodrživim gradom.

Uz kontinuirana ulaganja za djecu, mlade, ali i one najstarije – kroz uređenja dječjih vrtića, stalnu brigu o osnovnoškolskom i srednjoškolskom standardu učenika, plan za izgradnju suvremenih staračkih domova, skrb o braniteljima i dignitetu Domovinskog rata, ali i stalna ulaganja u sakralne objekte grada, naporima Vinka Grgića i njegovog tima, Novogradiščani će se već ovo ljeto kupati i na vlastitim gradskim bazenima, a u planu je i projektiranje zatvorenog bazena što će gradu dugoročno, dati i novu sportsko-rekreacijsku dimenziju, baš kao i plan uređenja Šetnice uz vodotok Šumetlice, koja će, uz niz novih sadržaja, gradu donijeti i sasvim novu, vodenu vizuru. Nikako ne smijemo zaboraviti ni projekt buduće gradske vijećnice čiji se obrisi već naziru, uređenja Cvjetnog trga sa suvremenom natkrivenom gradskom pozornicom, a onda i središnje gradske ulice, popularnog Korza.

Vjerujući kako su u politici, prije svega onoj lokalnoj, komunalnoj, prioritet rezultati, ali i kontinuitet, nakon iznimno dinamičnog četverogodišnjeg mandata, kao i da Nova Gradiška može i zaslužuje više, Vinko Grgić u nedjelju, 16.svibnja, pred birače izlazi sa spremnim projektima u vrijednosti većoj od 250 milijuna kuna, jer tko kreira razvoj, misli na budućnost.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: D. P/ Promo

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn