PROMO: MARIO BRIŽIĆ, PIVAR I UGOSTITELJ – „Naša piva ne morate ubijati hladnoćom, uživajte u rapsodiji okusa, punine i arome“

Datum objave: 25. 1. 2018. | Kategorija: 034, Promo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

POŽEGA – Craft pivovara 7 Bridges Brewery prije šest mjeseci počela je s radom, odnosno proizvodnjom craft piva, a kako bi što bolje svoja piva predstavila i plasirala na tržište, vlasnik pivovare Mario Brižić odlučio je otvoriti i vlastiti caffe bar. Caffe bar Krigla u strogom centru Požege na adresi Matice hrvatske 2, poznato je okupljalište ljubitelja odličnog ambijenta i vrhunske pivske kapljice.

U ponudi od preko 30 raznih vrsta craft i industrijskih piva su i tri vrste piva iz 7 Bridges Brewery pivovare. To su crni Shadow i dvije vrste svijetlog brenda Barel, pale ale i blond.”Tamni Shadow je dry Irish stout kojeg smo imali u ponudi kratkotrajno ovdje u Krigli, a od sada će biti u stalnoj ponudi. To je pivo tipa Guinness. U našoj pivovari, 7 Bridges Brewery, radimo ga po staroj recepturi kako se to tamno pivo i inače radi, s dva mjeseca odležavanja. Fermentacija i refermentacija ukupno traje tri mjeseca. Pivo je tek nakon tog perioda spremno za konzumaciju. Stout je tip tamnog piva, porijeklom iz Irske i Engleske. U tim se zemljama pretežno piju tamna piva”, pobliže je objasnio Brižić.

Dodaje kako je perjanica u proizvodnji i prodaju u Krigli pale ale pivo, ono je 70 posto i proizvodnje i prodaje, a ostala piva poput laganog blonda ili dry Irish stouta su specijali. “Blond je svijetlo pivo, s manjom količinom hmelja, slabije gorčine i arome. Pandan blondu u industrijskoj proizvodnji je lager. Pale ale je pivo s više vrsta hmelja, aromatičniji, standardne gorčine, lakše arome. Kad pričamo o brendu Shadow, odnosno dry Irish stoutu, pričamo o tamnom pivu, sličnom Guinnessu koje je specifično po tome što ima aromu kave. Svi imaju bojazan da je crno pivo jako no Shadow smo napravili s 4,2 posto alkohola da bi ga se moglo piti bez bojazni da ćete se brzo napiti. Kao što smo imali specijal božićno pivo Grinč, tako planiramo i druge specijale: proljetne, ljetne, za Svjetsko prvenstvo itd.”, ispričao je.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Brižić kaže da je kod nas kultura pijenja piva je još u povojima.”Kod craft piva, isto kao i kod vina, kvaliteta za kušača ovisi o puno faktora. Tu su čaše pripremljene na određeni način, jer za svako pivo bi trebala biti drukčija čaša. Bitna je i tehnika točenja, određeni kut točenja, načini posluživanja itd. Uzmimo za primjer tamni Shadow, ako ćemo ga piti na 5 stupnjeva imamo dojam crne, hladne tekućine s nekakvim okusom kave. Međutim, kada ga se pije na desetak stupnjeva, kada ga se ostavi da “prodiše”, onda je to rapsodija okusa, punine i aroma. Slično je i kod Barrel pale alea. Ono ima citrusnu notu i ako ga pijete jako ohlađenog, osjeti se minimalno. Industrijsko pivo, zbog lošije kvalitete, se pije jako ohlađeno kako mnogi nedostatci ne bi došli do izražaja”, zaključio je Brižić.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Savršena prilika za probati craft piva 7 Bridges Brewery pivovare pruža se u subotu, 27.1. kada će u Krigli nastupiti dio Big banda Požega pod nazivom Electric Acoustic Porn. Svi željni dobrog funka, soula, glazbenih standarda druženja i plesanja su dobrodošli. Rezervacija nema, a prostor je ograničen. S obzirom na to da sviraju mjuzu 70-ih, 80-ih i 90-ih, dress code toga vremena je poželjan, pa neka nam je svima šareno i pjenušavo.

TEKST: B. M.      FOTO: B. M.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn