PROMO: JOSIP BUDIMIR – I dalje zajedno za daljnji razvoj Kutjeva!

Datum objave: 14. 5. 2021. | Kategorija: Promo

KUTJEVO – Josip Budimir u fotelju kutjevačkog gradonačelnika sjeo je 2014. godine tada kao najmlađi gradonačelnik u Hrvatskoj. Uz mladost pokazao je i poduzetnost, a okružen kvalitetnim timom, Josip je u vinsku kolijevku od tada do danas unio prijeko potrebnu dozu optimizma ali i odgovornosti i radnog ozračja. Sada ide po još jedan mandat, uvjeren kako će njegove Kutjevčanke i Kutjevčani na pravi način vrednovati ostvarena postignuća.

U životopisu mladog gradonačelnika pronaći ćete da je rođen 3. lipnja 1988. godine u Požegi. Osnovnu školu završio je u Kutjevu, a potom i Gimnaziju u Požegi. Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku i stekao je titulu magistra ekonomije, a potom u travnju 2014. godine, na izvanrednim lokalnim izborima kao kandidat Hrvatske demokratske zajednice, izabran prvi puta za gradonačelnika Grada Kutjeva. Želim nastaviti razvitak svog grada za svim projektima koji se pripremaju i koji su u fazi realizacije, kaže nam Budimir.

“Aktualni sam gradonačelnik Kutjeva već sedam godina.Uvjeren sam i budući gradonačelnik našeg grada koji s kredibilitetom i dokazanim programom izlazi pred svoje sugrađane i to na temelju dokazanog rada svih ovih godina, posebice zadnje četiri godine kada se Grad financijski stabilizirao. Vratili smo dugove prijašnjih uprava i stvorili podlogu da značajnije participiramo i u sredstvima Europske unije, ali i svim natječajima resornih ministarstava. U posljednje četiri godine tako je realizirano projekata u vrijednosti od 70 milijuna kuna, od toga je 17 milijuna kuna uloženih u sva naša naselja,” kaže nam Budimir i dodaje, dobra je to podloga za optimizam.

“Na temelju toga, ali i svih naših aktivnosti koje su našoj javnosti dobro poznate, tražimo povjerenje sugrađana da i dalje zajedno nastavimo razvijati naš grad te realizirati sve zamišljene investicije i programe na kojima radimo za dobrobit naše zajednice. “Najponosniji sam na novi dječji vrtić Grozdić, na pripremljeni projekt za novu školsku športsku dvoranu u vrijednosti od 35 milijuna kuna te na projekt Kuća graševine za koju se trenutno izrađuje projektna dokumentacija. To je projekt od oko 80 milijuna kuna koji će zasigurno detaljno promijeniti vizure našega Grada. Također, u turističkom aspektu postavit će Kutjevo tamo gdje i pripada, a to je na vrh kontinentalnog turizma u Republici Hrvatskoj.

Uvjeren sam da će naše građanke i građani prepoznati ovaj dobar smjer te dati podršku meni kao kandidatu Hrvatske demokratske zajednice za gradonačelnika, ali i svim kandidatima na listi za Gradsko vijeće Grada Kutjeva.” rekao je Budimir.

“Mislim da grad Kutjevo zaslužuje jednu konstantu u upravljanju. Na temelju te konstante i dosadašnjih rezultata uvjeren sam da ćemo u iduće četiri godine značajno promijeniti vizure i dodatno osnažiti sva područja i segmente potrebne za razvoj na ovom području. Naglasak će i dalje biti na privlačenju sredstava iz EU fondova, nastavit ćemo ulagati u gospodarstvo u sklopu našeg aktualnog gospodarskog programa u koji je u dvije godine uloženo gotovo 3 milijuna kuna. Nastavit ćemo i s brojnim socijalnim mjerama koje provodimo kao gradska uprava – gotovo milijun i pol kuna izdvajamo za potpore za novorođene, mlade, osnovnoškolce, studente i srednjoškolce te umirovljenike, a tu su i potpore udrugama. Za njih gotovo 40, koje svojim aktivnostima podižu kvalitetu života u našem području izdvajamo oko 1,6 milijuna kuna na godišnjoj razini. To su glavne odrednice našeg izbornog programa – realizacija započetih i priprema novih projekata, ulaganje u gospodarstvo i bogat socijalni program koji obuhvaća sve generacije i strukture naših stanovnika. Kutjevčanke i Kutjevčani, idemo i dalje zajedno!” zaključio je mladi gradonačelnik.

TEKST: S. Pok      FOTO: D. P./ Promo

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn