PROMO: JOŠ JEDAN OBNOVLJEN PROSTOR – Jozić: “Ponosna sam što se prostor u centru grada stavlja na raspolaganje hrvatskim braniteljima”

Datum objave: 29. 10. 2020. | Kategorija: Promo

PLETERNICA – Gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić naglasila je kako je zadovoljna brzinom revitalizacije prostora Centra hrvatskih branitelja, posebice stoga  što je prostor bio u vlasništvu države, a da bi se jedan takav prostor dobio, ipak mora proći određena procedura. Tako je bivši prostor poslovnice Sloge odmah nakon promjene vlasništva dobio i svoj projekt energetske obnove vrijedan 480 tisuća kuna od čega je 287 tisuća sufinanciranje Europske unije kroz operativni program program “Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.”

“Prošlo je 6 godina otkako smo tražili ovaj prostor od RepublikeHrvatske koja je bila vlasnik, a 4 godine otkako je taj prostor u našem vlasništvu. Razlog zašto smo taj prostor tražili leži u činjenici da se on nalazi u samom centru grada i samim time smo ga htjeli staviti u službu grada i građana,” rekla je ljetos gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić prilikom obilaska radova energetske obnove zgrade Centra hrvatskih branitelja.

Navodi kako je zadovoljna brzinom revitalizacije prostora posebice zbog toga što je prostor bio u vlasništvu države, a da bi se jedan takav prostor dobio, ipak mora proći određena procedura. Tako je bivši prostor poslovnice Sloge odmah nakon promjene vlasništva dobio i svoj projekt energetske obnove vrijedan 480 tisuća kuna od čega je 287 tisuća sufinanciranje Europske unije kroz operativni program program “Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.”

Provedba svih mjera energetske obnove rezultirala je smanjenjem od 83% prema potrebnoj toplinskoj energiji za grijanje u odnosu na stanje prije provedbe mjera te je zgrada iz energetskog razreda F prešla u energetski razred B.

“Već tada smo razmišljali o funkciji prostora, a željeli smo hrvatskim braniteljima s područja našeg grada omogućiti jedan prostor koji će moći urediti po svojoj želji. Tada smo razgovarali na temu spomen sobe ovdje u Pleternici i na tome smo ostali i danas. Ponosna sam što se prostor u centru grada stavlja na raspolaganje hrvatskim braniteljima. Vjerujem kako je to ispravan put zadržavanja istine zadržavanjai stine o herojskim podvizima naših sugrađana za vrijeme Domovinskog rata,” zaključila je Jozić.

IZVOR: Promo

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn